Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hova tudnék fordulni, ha...

Hova tudnék fordulni, ha trombózisra gyanakszom?

Figyelt kérdés

Fogamzásgátlót szedek (hormonbetegség miatt, - nem PCOS -). 5 napja váltottam Dienilléről Dianére, mert nem nagyon hatott a tüneteimre (hajhullás stb)

Viszont a jobb vádlim elkezdett görcsölni és húzódni. Lemértem, nem vastagabb a másiknál, nincs megduzzadva, elszíneződve sem. Nem erős a fájdalom, de mégis olyan feszítő érzés...Iszonyatosan félek,mi van ha trombózis. Nincs háziorvosom, Budapesten ideiglenes lakcímem van (9.ker) Ügyeleten voltam a minap, mert köhögtem és nehezebben vettem a levegőt. Csináltak ekg-t, meghallgattak, nem volt semmi gond (vagyis enyhe hörghurut valószínűleg).

Pánikra hajlamos vagyok és azt mondják, hipochonder is.

De ez a lábfájás a köhögéses dolgok után elég durva egybeesés, és szó szerint rettegek mi lesz most velem. Délelőtt vizsgáznom is kell...

Kérlek segítsetek mit csináljak? Hova forduljak?

2017. jan. 11. 03:23
1 2
 1/17 Salx Narval ***** válasza:
56%
Rendelési idő alatt keresd fel a (9.ker-ben) a címedhez kijelölt háziorvost, természetesen az irataidat vidd magaddal. Ő köteles megvizsgálni ill szakrendelésre beutalni. Rendelési időn túl, súlyosabb tünetek esetén az ügyeletre kell menni. Remélem csak kicsit megfáztál és nincs semmi komolyabb gond. Addig is amíg nem jutsz orvoshoz egy kis izomlazítóval bedörzsölhetnéd mert lehet, hogy az is segítene, vagy egy kis torna. Nem hinném, hogy ekkora a baj, próbálj megnyugodni már csak a vizsga miatt is.
2017. jan. 11. 05:51
 2/17 anonim ***** válasza:
0%

Max vérrög, maga a trombózis nem ott van, ha trombózisod van, nem írkálsz kérdéseket gyakorira...

Egyértelműen az orvosodhoz kell menni, vagy ha nagyon kétségbe vagy esve mentőt hívni... max nincs semmi bajod és potyára jönnek, esetleg lebaxnak...

De mi jobb, ha potyára kihívod őket és megnyugszol, vagy ha már rég hívni kéne őket, hogy életben maradj, de te inkább gyakorin várod a válaszolókat?

2017. jan. 11. 07:55
 3/17 anonim ***** válasza:
74%
NE DÖRZSÖLGESD,AMÍG KI NEM DERÜLT,HOGY VAN-E TROMBÓZIS A LÁBADBAN VAGY NINCS. Ha valóban trombózisod van,akkor ez "elindíthatja" a vérrögöt a lábadból!
2017. jan. 11. 08:46
 4/17 anonim ***** válasza:
És ne is tornáztasd! És inél előbb juss el orvoshoz! A klasszikus trombózisnak sokkal komolyabb tünetei vannak( a láb elszíneződése,bedagadása),de néha nem jár ilyen ordító tünetekkel,mert csak kisebb véna záródik el.
2017. jan. 11. 08:49
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
2. A trombózis vérrög a vénákban. Úgyhogy ha "max: vérrög" van ott,akkor az trombózis. Az nem mindegy,hogy ez a trombózis kis-felületes vénában van,vagy nagy - mélyvénában. Mondjuk a kérdezőnek nem valószínű,hogy mélyvénás trombózisa lenne,mert a sokkel több panasszal jár.
2017. jan. 11. 08:52
 6/17 anonim ***** válasza:
Egyébként az 1. vélaszoló jól írta,fogd a papírjaidat és menj el a területileg illetékes házirvoshoz. Ilyen esetben ambulánsként elláthat.
2017. jan. 11. 08:54
 7/17 anonim ***** válasza:
2#-vagyok, ok én úgy tudtam, a trombózis az ha már elszabadult a vérrög és gondot okoz pl tüdőben, de rájöttem, hogy az az embólia... attól függetlenül a válaszom többi részét tartom... ha éjszaka ezen parázik valaki, az hívjon mentőt, ne gyk-ra írogasson...
2017. jan. 11. 09:32
 8/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.ha jobb lett, akkor nem trombózis, ugye? úgy értem, ha állok vagy járok, nem érzek fájdalmat, max egy kis feszülést, de azt sem mindig. a másik lábamban is éreztem ehhez hasonlót egy rövid időre.
2017. jan. 11. 10:00
 9/17 anonim ***** válasza:
Azért elmenni orvoshoz nem árthat még az ijedtség miatt sem.
2017. jan. 11. 10:05
 10/17 A kérdező kommentje:
El fogok menni orvoshoz, de nem biztos,hogy fogadni fognak. A körzeti fogászatra se mehettem ideiglenes lakcímmel.
2017. jan. 11. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!