Műtétnél az altatást le lehet mondani?
Figyelt kérdés
Altatásos műtétet beszéltem meg az orvossal, de meggondoltam magam, jobb, ha ébren, érzéstelenítve műtenek. Meddig lehet lemondani az altatást?2017. jan. 6. 15:48
1/3 anonim válasza:
Szerintem nem lehet lemondani. Azért nem véletlen, hogy az altatóorvos az egy külön szakma. Nyilván tudja, hogy a beteg x esetben milyen kondíciók mellett műthető.
2/3 anonim válasza:
Esetleg választhatod az epidurális érzéstelenítést is.
3/3 anonim válasza:
Igen, jelezd annak az orvosnak, aki műteni fog. (Bár lehet, hogy az anestes orvoshoz így is el kell menned, hisz az érzéstelenítés is az ő dolga, ha jól tudom.)
(Nekem tavaly szeptemberben volt egy műtétem, ahol igazából én választhattam, hogy altatva vagy érzéstelenítve szeretném-e a műtétet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!