Ma voltam először nőgyógyásznál és olyan kérdéseket
tett fel amikre nem voltam felkészülve és nagyon
kellemetlenül ért, pl. hogy mmaszturbálok-e. Normális
ez?
Szerintem mielőtt ilyen kérdéseket feltesz, meg kell indokolnia, hogy miért teszi fel. Ha tényleg kell a diagnózishoz, amit én erősen kétlek, akkor az a minimum, hogy előtte mond pár szót, hogy azért van szükség, pár furcsának tűnő kérdésre, meg hasonló. Nálam ez alap lenne. Ha indoklás nem történt, szerintem hagyd ott a dokit, és keress másikat.
2008. szept. 26. 21:51
Az egyik barátnőmet évekig kezelték mindenféle alhasi fájdalmakkal és rosszullétekkel. Kizárólag az nem derült ki, hogy a szexuális izgalom utáni kielégületlenség okozza a hányingeres és fájdalmas rosszulléteket. És mivel korábban nem maszturbált soha, így fogalma sem volt róla, hogy mi köze lehet az alhasi görcsnek a szexhez mert nem tudta milyen is lenne neki, ha jó lenne. Egészen addig míg el nem jutott egy orvoshoz aki volt olyan körültekintő, hogy erről is beszélt vele. A lánynak esze ágában sem volt erre a dologra gytanakodni, hiszen tapasztalatlan és tájékozatlan volt.
Szerintem (amilyen nagyon tájékozatlanok a szex terén a lányok – lásd gyakori kérdések. hu szex rész) nem olyan nagy baj ha egy nőgyógyász ezekről a dolgokról is szeretne beszélni. Mégis, ki beszéljen róla? A fogorvos?
Én értem, hogy a kérdezőt kellemetlenül érintette. És egyáltalán nem mondom, hogy ez megszokott dolog. De talán körültekintőbben kéne tájékozódni az esetről mielőtt elítéljük az orvost aki esetleg a fiatalkorúak tájékoztatásának élharcosa:))) lazítsatok kicsit! :)))
2008. szept. 26. 22:53
Elöttem válaszolonak üzenem, lehet jo a meglátása, de akkor mért nem indokolta meg kérdését az orvos, szerintem minden orvos tisztába lehet azzal hogy ilyen félreérthetö kérdéseket ugy rakhat fel a páciensnek, ha megindokolja, erre szabályok vannak, ennyi erövel ha nem indokol fel is lehetne jelenteni, tehát itt sok kérdés felmerül hogy is volt ez a dolog?!!!
2008. szept. 26. 22:58
Vannak etikai szabályok ha az orvos tudni akar valamit nem hátulrol jövö kérdésekkel bombázza / föleg ennyivel / a beteget, konkrét dolgot kell kérdezni, ma már a rákot is elárulják, nemhogy azt hogy mér gondoljuk a nögy-i betegség kiindulási pontját.
2008. szept. 26. 23:01
15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Én is válaszolok a felmerült kérdésekre, olyan problémával mentem el, hogy 1 hete fájt jobb oldalt az alhasam, megvizsgált és azt mondta semmi bajom, csak kicsit gyulladásban van a petefészkem... ja és még annyi, hogy 21 éves vagyok és 5 éve élek szexuális életet, így sztem nem a tájékoztatás lett volna a céja, mert annyira már csak tapasztalt vagyok sztem, de lehet tévedek:D
16/17 A kérdező kommentje:
Gondolom akkor a gyülladás eredete miatt kérdezte meg ezeket a dolgokat.. de lényeg, hogy nagyon kellemetlen volt! Ja és nem volt asszisztens, mert magán rendelésre mentem.
17/17 anonim válasza:
hello 13 vok és nem rég mentem el elösször amikor megjött...mondta h nyissam szét h jol megtudja vizsgálni. gondoltam h ez természetes de aztán a mozdulataitol egyre jobban felizgultam és nedvesedtem de nm mertem megszolalni és amikormár majnem rávettem magam h tökön rugjam akk hirtelen monta h rendbe vok...ezt naon furcsának éreztem és mikor elmeséltem a barátnőm nek(akinek már régebben megjött), monta h egy hülye pedo és h menjek el vki máshoz, elis mentem és a jövőben is oda fogok járni.
2009. máj. 19. 16:06
Kapcsolódó kérdések: