Nagyon rosszul teszem, hogy nem megyek holnap a vastagbéltükrözésre?
A családom lebeszélt róla. Szerintük hülye vagyok hogy egyáltalán képes lettem volna elmenni. Mondván: "Tudod milyen kellemetlen az, a seggedbe feldugnak valamit, én biztos nem mennék"
Ekkor mondom bóditásban csinálnák, erre: "még el is bódittatod magad, hát gratulálok neked, komolyan ilyen hülye vagy?"
Nekem elég volt ennyi, hogy rossz érzést keltsenek bennem és inkább nem megyek el. 25 éves vagyok.
Egy éve van pépes székletem, nem az a vizes hasmenés, hanem ilyen laza néha pépes, nem igazi hasmenés. Kétnaponta egyszer. Szerintük ez normális. Vér nincs benne, de néha narancssárga. Menstruációval összefüggött az elején, aztán utána már nem, bár a rosszullétek azzal függnek össze. Nőgyógyászati vizsgálat semmit sem mutatott. Voltam már gyomortükrözésen, csak enyhe patkóbélgyulladást mutatott, nem kell vele semmit csinálni.
Más nem volt, a konzultáció után azonnal kiirt tükrözésre. Másodjára mentem oda, elsőre nem kellett visszamennem, két gyógyszert irt fel, nem használt.
nem mindig mutatja ki az endometriózist az ultrahang, ezért mondják hogy csak műtéttel lehet diagnosztizálni biztosra. A bél érintettség okozhat laza székletet, általában a béltükrözés nem mutatja ki ha nem fúródott bele a bélbe. Én nem mondom biztosra hogy ez van nekem, de a tünetek alapján a háziorvosom is erre gyanakszik és a pszichiáterem is mert neki is elmeséltem, illetve a pszichológusnak is mondtam.
Sőt mikor először gasztron voltam ugyanott ahol lenne a tükrözés az meg ráirta hogy gasztroenterológiai eredet nem egyértelmű. A tünetek ugyanazok voltak.
pszichiáternek és háziorvosnak nem sok köze van a nőgyógyászati problémákhoz, ők nem értenek hozzá
egy jó UH-os, nőgyógyászati UH-os észreveszi
és persze van még más egyértelmű tünet is: nagyon erős menstruáció, nagyon fájdalmas menstruáció
a nagyon fájdalmas volt az igaz, két gyógyszer használt csak de még van hogy az sem. Na volt nekem ez a két oldali fájdalom alhason ami nem görcsös volt. Volt hogy amiatt nem tudtam felkelni. A mennyiség nem változott, de nem kell minden tünetnek fennállnia, ez változó lehet, ezért is féltem. Már három kórházban is jártam ez miatt. Na meg attól is féltem mivel attól függ milyen előrehaladott állapotban van a betegség, hogy kimutatja vagy sem. Na meg a fájdalom nem mutatja az előrehaladottságot. Van hogy egy nagyon kicsi endo is nagy fájdalmat tud okozni, illetve van olyan is hogy előrehaladott endo nem okoz tünetet vagy csak minimálisat. Na meg számomra furcsa hogy a ripedon rendbe hozta a ciklusomat. Az is bizonyitja h egyszer abbahagytam pár hétre és visszatértek a gondok, mikor újra elkezdtem szedni helyre jött megint. Azt hittem magától elmúltak, de rájöttem hogy a ripedonnak köszönhetem. Hatással van a hormonokra nagyon.
2015 áprilisa óta minden hónap egy pokol volt egészen decemberig, akkor kezdtem el a ripedont. 2015 áprilisa előtt átlagosan fájt, ritkán kellett csak gyógyszer. Na meg gyomorfájdalom is volt mialatt megvolt mind az öt napon utána elmúlt, minden hónapban. Ripedon ezt is csökkentette.
Pedig a ripedonnak nem sok köze van ezekhez
Ennek a gyógyszernek semmi köze a menstruációhoz.
A fejedet hozhatta rendbe, így máshogy látod a dolgokat.
De nem diagnosztizáld magad, orvoshoz menj.
Te nagyon buta vagy hogy depresszió miatt lehülyézed magad és mentálisan befolyásolhatónak ítéled magad. Ettől még jobban hátrányosan ítélnek meg és depressziósabb leszel és szorongsz is stb.
Csak arra gondolj hogy felérted ésszel hogy problémád van és ki kell vizsgálni... Ennek ez az útja, a tükrözés is része. Az én családom is hülyének néztek amikor előálltam azzal hogy vastagbél tükrözésre jegyzett elő az orvos.Otthon mondták hogy semmi bajom, elmúlik a hasmenés, hogy minek az hülye vagyok stb. Ezzel elérték azt hogy magam csendben csináltam végig a tortúrát és megtükröztek. Az altatást, kábítást nem akartam mert egyedül mentem el. Végül is ki lehet bírni, velem a dokinő még aranyos is volt és segített. Az eredmény végül egy polip volt amivel évenként kontrollra javasolt a kóros elfajulás lehetőség miatt. El sem kell mondanom amikor otthon elmondtam az eredményt, erre is azt kaptam meg hogy mit foglalkozok vele az ott van és kész. Szerintem kérj új időpontot és csináld végig magad és ne foglalkozz vele ki mit mond. En sem avatok ilyen vizsgálatba bele többé senkit, mert túl szemérmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!