Miért nem lehet szabadon fogorvost választani, ha az otthonomtól 300km-re dolgozok?
Van szabad háziorvos választás, ez nagyon jó. Ha valaki 300km-re dolgozik az otthonától még bejelentett lakcímre sincs szüksége hogy háziorvost válasszon a munkahelye közelében, mert a munkahely címe alapján átkérheti magát.
Na de mi van a fogorvossal? Azt bizony nem lehet megválasztani! Ha az otthonodtól távol szeretnél az éves ellenőrzősre, esetleg kezelésre menni, akkor csak a lakóhely szerinti fogorvoshoz mehetsz!!! Utazgassál szépen horror pénzekért a fogorvoshoz, és ha visszahív további kezelésre, akkor megint vegyél ki szabit és megint utazgass egy napon keresztül. Ha e-mellé még átlag magyarként átlag bért kapsz, vagyis egy-két szombati túlórával sem éred el a nettó százezret váltott műszakban sem !!! , akkor inkább ott dögölj meg ahol vagy, mert se magánfogászatra nincs pénzed, se utazgatni az államihoz, amiért már befizettél sok-sok tb-t. Szóval gyári munkásként nem tudom megoldani a fogászati kezelésemet, mert nincs egyik megoldásra sem pénzem! Mit lehet ilyenkor tenni?
Az csak duma, hogy a gép nem veszi be a lakcímedet.
Én is nem a lakcímem szerinti településre mentem és szó nélkül befogadtak, hónapokig kezeltek. Ráadásul még tanuló sem vagyok már.
1. Telefonálj több helyre, szólj, hogy nem vagy lakcímügyileg bejelentve, de idejönnél. Ha elutasítanak, felhívsz másik rendelőt.
2. Felkeresed a helyi kórházhoz tartozó fogászatot vagy fogászati klinikát.
3. Betegjogi képviselőt megkérdezel, hogyan tovább, milyen lehetőségeid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!