Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » El kell kérnem az itthoni...

El kell kérnem az itthoni háziorvostól a kartonomat, ha külföldön szeretnék orvost választani?

Figyelt kérdés
Lassan költözöm Hanauba, de csak pár hónapra. Sajnos gyógyszert kell szednem és az itthoni orvosom nem tud akkora mennyiséget kiírni amire nekem szükségem lenne. Arra gondoltam keresek ott egy orvost. Ez pontosan, hogy zajlik? Gondolom más is járt már így. Előre is köszönöm a segítséget! :)
2015. szept. 15. 22:54
 1/3 anonim ***** válasza:
az orvos nem adhatja a kezedbe a kartonodat hogy vigyed és keress magadnak mást. csak úgy adhatja oda ha egy másik orvos kikéri tőle. szóval ha kint választasz egy orvost akkor annak kell küldenie egy levelet a mostani háziorvosodnak hogy igen vállalja a te további ellátásodat és küldje ki neki a kartonodat. Hosszantartóan leszel kint? Mert akkor érdemes ezt megcsinálni. De ha tudod hogy csak pl fél évet akkor kérj meg valakit hogy irassa fel neked itt a gyógyszereket és küldje utánad postán.
2015. szept. 16. 13:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat! A baj csak az, hogy az itthoni tb-t le kell mondanom amikor elmegyek, így biztosítás nélkül az orvos nem ír nekem gyógyszert. Mivel kint lesz biztosításom, ha elmegyek ott egy orvoshoz ő írhat nekem anélkül is receptet, hogy nem az ő "betege" vagyok? (akkor mellőzném a papírmunkát)
2015. szept. 16. 15:36
 3/3 anonim ***** válasza:
akkor kérdezd meg a kinti választott orvost hogy ő hogy áll ehhez a kérdéshez, mert orvos függő hogy felírja e a gyógyszert. elvileg itthon megteheti egy másik város orvosa hogy felírja neked a gyógyszered meg el is kell látni sürgősséggel, akkor is ha nem az ő betege vagy
2015. szept. 17. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!