Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Orvos (pszichiáter) -beteg...

Orvos (pszichiáter) -beteg kapcsolat teljesen megszakad, ha a terápia lezárásra kerül?

Figyelt kérdés
Mi ebben az esetben a normális az orvos részéről, lehet-e barátság vagy csak egyszerű kapcsolat tartás?

2016. ápr. 20. 08:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az orvosom nem akarja velem megszakítani a kapcsolatot... sajnos ez a gáz, ugyanis nem képzelgek, de ő ajánlotta, hogy nyugodtan hívjam ha gondolom...szerinte ez normális. Szerintem meg nem! A lezárásnál vége van, mondom én, az orvosom szerint meg nem! Hogy írjam, hogy értsd?
2016. ápr. 20. 09:12
 12/16 anonim ***** válasza:

"de ő ajánlotta, hogy nyugodtan hívjam ha gondolom"

Te nem érted. Ez nem jelent semmit. Udvariasság. Vagy max. ha valami baj van, akkor hívd. Ez nem jelent barátkozást, barátságot.

Szerintem keress egy másik orvost és folytasd a terápiát.

2016. ápr. 20. 09:14
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes, kérdésemre adott válaszokat! :)
2016. ápr. 20. 09:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy senki nem kérdezte meg, milyen jellegű terápia volt. Sok módszerspecifikus terápia van, ahol lehetséges - bizonyos esetekben - az utólagos kapcsolatfelvétel, meg létezik ún. utókövetés is. Az sem mindegy, hogy férfi vagy nő volt a terapeutád. De a te kizárólagos jogod, hogy egy orvossal megszakítod a kapcsolatodat. Akár terápia közben is, legfeljebb anyagi konzekvenciák lehetnek, ha a terápiás szerződésben ezt szabályoztátok.
2016. ápr. 21. 12:51
 15/16 homo ludensz ***** válasza:
Azt esetleg elképzelhetőnek tartom annak ellenére hogy nem tudom ki s mit képzelt bele a kapcsolattartásba hogy a doki azért hogy kulturált legyen az elválás megadta a saját telefonszámát. Ez nagyon nagyvonalú lépés volt az ő részéről mert ez nem általános. Az intézmény telefonszámát szokták megadni hogy szükség esetén felvehesd vele a kapcsolatot. A pszichiáteri munkánál igen sok "különleges képességű" emberrel kerül a doki kapcsolatba akik ő szerintük mély benyomást tesznek rá és felejthetetlenek.
2016. ápr. 22. 08:21
 16/16 A kérdező kommentje:
homo ludensz ezen most jót röhögtem így reggelire :D, de megnyugtatlak a saját számát pár hónap után megadta, már akkor sejtette, hogy felejthetetlen leszek :)
2016. ápr. 22. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!