Ha nem dolgozok, nincs tb-m fizetve akkor nem mehetek orvoshoz sem?
Nem is fogok dolgozni a jövőben sem ha ez számít. És nincs pénzem tb-t kifizetni, se magándokira.
Viszont hónapok óta iszonyatosan viszketek, kiütéses vagyok és a menstruációm 2 hetente jön meg. Nem tudom mit kezdjek ezzel házilag.
Tudod hány ember kap évente csekket és levelet 100ezrekről?
Korm. rendelet a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról
Nem csak akkor ellenőriznek, ha elmegy orvoshoz (ellátják, nem tagadhatja meg), lehet megússza, mert nem néznek rá sokáig, de ha előkerül a mappája, akkor gáz van. Megkeresik hogy menjen be a kormányhivatalba hogy igazolja a jogosultságát és tudjon meg mindent a jogi következményekről, ez a kamat és a büntetés és a visszamenőlegesség(!!!).
Az OEP-nél a mentesülők kivételével mindenkinek fizetnie kell a havi 7050Ft-ot, akkor is ha nem veszi igénybe ezt. Valamint azokat a dolgokat is amelyeket igénybe vett, mert minden szolgáltatásnak térítési díja van. Ők nem szeretik ha nekik kell valamit fizetni (munkahelyi balesetnél is nagyon gyorsan utánajárnak hogy ki a hibás, ki fizeti a sérült dolgait, mert ők nagyon nem akarják az tuti!). Jó esetben elévül, ha nem veszik észre (5év) rossz esetben inkasszó, behajtó, tulajdonra terhelés.
Lényegtelen hogy mit számláznak ki, sokba kerül az ilyen buli az tuti nálunk is volt haveri körbe aki 102.000Ftos csekket kapott pedig nem ment el dokihoz! Menj el az önkormányzathoz és rászorulási alapon is kérheted, megállapítják hogy kaphatod-e, ha igen akkor egy évig jár. Ha nem akkor marad a havi 7000Ft.
Én ezt tudom:
"Vizsgálat és bírság
A nem fizetett járulék esetében az adóhivatal vizsgálatot indít, és megállapítja a járulékfizetési kötelezettséget. Nem fizetett és felhalmozódott összegekre az adóhivatal kamatot és bírságot számít fel, amelyet együttesen végrehajtóval hajtat be.
Természetesen, mint minden adótartozás esetében, itt is van lehetőség részletfizetés kérelmezésére, de mivel a részletfizetés nem jár alanyi jogon és nem automatikus, a kérelemben felhozott érveknek megalapozottnak és szilárdnak kell lenniük úgy, hogy a törvényben előírtakkal is összhangban vannak."
Tudod hány ember kap évente csekket és levelet 100ezrekről?
De az nem az ellátás, hanem az elmaradt járulék
Valamint azokat a dolgokat is amelyeket igénybe vett, mert minden szolgáltatásnak térítési díja van.
Mivel az elmaradt járulékot hajtják be, ezáltal rendezve lesz a jogviszony, nincs mit téríttetni.
De nagyon szeretem, hogy meghazudtoljátok tudatlanul azt, aki ebből él...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!