Ha nem dolgozok, nincs tb-m fizetve akkor nem mehetek orvoshoz sem?
Nem is fogok dolgozni a jövőben sem ha ez számít. És nincs pénzem tb-t kifizetni, se magándokira.
Viszont hónapok óta iszonyatosan viszketek, kiütéses vagyok és a menstruációm 2 hetente jön meg. Nem tudom mit kezdjek ezzel házilag.
Természetesen elmehetsz orvoshoz, és menj is el.
Ott majd kapsz egy papírt, hogy tájékoztattak, rendezetlen a jogviszonyod. Az ellátást nem kell kifizetned, a NAV fog levelet küldeni az elmaradt járulékról. Erre kérhetsz részletfizetést, indokolt esetben akár teljes mérséklést is (én már adtam be ügyfelem fiának, elengedtek neki két évet)
Első, neked mi bajod? Szerintem neked meg egy pszichológus kéne ha ismeretlen embereket basztatsz a neten anélkül hogy bármit is tudnál az okokról.
A másik hozzászólónak köszönöm a választ.
"hónapok óta iszonyatosan viszketek"
szerinted ez nem igénytelenség?
Értsd meg, hogy ha elmész, ellátnak ingyen, akkor is, eddig nem fizettél és ezután sem fogsz fizetni. Az orvosnak nincs joga elküldeni, csak tájékoztathat a rendezetlen jogviszonyról. Az ellátást sem számlázzák ki utólag.
Kérheted egyébként, hogy vállalja át a fizetést az önkorm, ha indokolt.
Elmehetsz, de utána jön a csekk. Ismerős kórházba került és bizony a kórházi költség+előtte lévő elmulasztott évek+igénybe vett szolgáltatások + kamatok voltak a csekk mellé...
Viszont a viszketés valamilyen fertőzés ami fel is mehet a méhedig, a 2 hetente menstruáció meg vérszegénységet okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!