Dupla J katéter eltávoítás?
Nem tudom mennyire aktuális ez a kérdés már.
Nekem vasárnap volt egy dupla j katéter felhelyezésem, ami borzasztóan fájt,szorított, csípett vizeléskor, még most is (kedd) véreset pisilek. A dupla j katéter oka nekem a húgycső szűkület miatt volt. Hozzá teszem volt dgy vesemedence tágulat feltöltésem, ami annyiból állt hogy egy csövet dugtak fel a húgycsövemen keresztül és vizet tettek a tágulatba.
Kedves Barack20 !
Minden együttérzésem a tiéd! Hasznos ez a Dupla J, megmentettek vele, de sajnos van némi mellékhatása. Röviden: elakadt a kövem a húgyvezetékben, a vizeletem elfolyását csak a DJ-vel lehetett megoldani. Utána kőzúzásra (ESWL) küldtek. Sikertelen volt, a kövem csak egy morzsája pattant le, semmi több. Végül műtét lett a vége, lézerrel háromba vágta a doki a követ, és endoszkóppal kiszedte a darabokat. Örökre hálás leszek az orvosomnak, mindezt vágás nélkül, hólyagon keresztül oldotta meg. Mindezt azért meséltem el, hogy értsd, miért kaptam a DJ-t. Műtét után távolították el. Összesen 4 hónapig viseltem. Volt véres vizelet, fájdalmas pisilés, és vesemedence-gyulladásom is tőle. Sajnos a baktériumok szépen megtelepednek rajta. A 4 hónap alatt 4-szer szedtem antibiotikumot. Nem volt leányálom ez a pár hónap, de a vesegörcshöz képest...
Remélem, sikerül a problémádat orvosolni!
Minden jót kívánok!
Szia.
nekem nem volt se homok se ko.viszont elzarodott a vesebol a hugycso.
altatas+DJ(Doppel J kateter)
Nemetorszagban elek ezert irtam igy.
szoval a mutet utan vagyok 2.5 hettel meg mindig vereset pisilek minden egyes alkalommal,olyan fajdalmaim vannak pisileskor hogy kiabalok szinte mar :(
meg 6nap es altatas alatt kiveszik :(
remelem nem fog utanna fajni,bar nekem a hugycsovem faj pisileskor.neha erzem a katetert a vesemben es a hugyholyagban is :(
Udv
Attila
Sziasztok! Én azt szeretném megkérdezni hogy a katéter kivételénél is le kell vetkőzni, műtőbe tolnak és úgy zajlik?
Én 6 hónapos terhes voltam tavaly, mikor megkaptam a katétert. 8 mm kő miatt. Babával a pocakban altatásban végezték. Most a pandémai miatt egyfolytában tolódik a kivétele... Babámat jelenleg is szoptatom, és ezzel kapcsolatos a kérdésem. Mert rengeteg a tejem, állandóan folyik, ha kell, ha nem, naponta többszőr cserélem a melltartóbetétet. A doki azt mondta hogy egy kalap alatt megcsinálja a katéter és a kő kivételét is. Csak azt nem tudom hogy ez megint a műtőben, altatásban fog e történni vagy nem?! Mert nagyon szeretném hogyha rajtam maradhatna a melltartóm. Nekem ez így iszonyat kellemetlen, hogy mindenhova folyik a tejem.
Volt esetleg valaki akinek egyben megcsinálták mindkettőt? Ha nem, akkor is kíváncsi lennék, hogy ez hogyan zajlik? Mennyi ideig tart a robbantás vagy a laparoszkópos kő eltávolítása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!