Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Dupla J katéter eltávoítás?

Dupla J katéter eltávoítás?

Figyelt kérdés
Vesekövem miatt dupla J katétert helyeztek fel.Hogyan történik a kivétele?Mennyire fájdalmas?A felhelyezése kegyetlenül rossz volt :-(
2016. márc. 28. 19:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Megfogadom a tanácsot!! :)
2016. márc. 31. 10:55
 12/17 Katonca ***** válasza:
Nekem tegnap tettek fel Dupla J katétert, mivel elakadt a vesekövem az ureter (húgyvezeték)utosó 5 cm-énél. Iszonyatos fájdalmaim voltak, még szerencse, hogy befektettek az urológiára előtte pár nappal. Minden csodaszert előszedtek a dokik, hogy a fájdalmamat enyhítsék, ami jól is működött míg az a fránya kő el nem zárta a vizeletem útját! Na szóval feltették a Dupla J-t fájdalomcsillapítás nélkül, hát ami nem éppen fájdalom mentes volt. Mi tagadás mivel volt már ilyenem, tudtam mi vár rám. Sikerült a dokinak a követ kimozgatni az ureter falából, és feltenni úgy a katétert, hogy nem tolta vissza a követ a vesémbe. 9 nap múlva megyek és géppel szétzúzzák a követ. Remélem elbírnak vele. Majd jövök a következő "élménnyel"...
2017. nov. 29. 12:24
 13/17 Barack20 ***** válasza:

Nem tudom mennyire aktuális ez a kérdés már.

Nekem vasárnap volt egy dupla j katéter felhelyezésem, ami borzasztóan fájt,szorított, csípett vizeléskor, még most is (kedd) véreset pisilek. A dupla j katéter oka nekem a húgycső szűkület miatt volt. Hozzá teszem volt dgy vesemedence tágulat feltöltésem, ami annyiból állt hogy egy csövet dugtak fel a húgycsövemen keresztül és vizet tettek a tágulatba.

2019. okt. 1. 10:39
 14/17 Katonca ***** válasza:

Kedves Barack20 !

Minden együttérzésem a tiéd! Hasznos ez a Dupla J, megmentettek vele, de sajnos van némi mellékhatása. Röviden: elakadt a kövem a húgyvezetékben, a vizeletem elfolyását csak a DJ-vel lehetett megoldani. Utána kőzúzásra (ESWL) küldtek. Sikertelen volt, a kövem csak egy morzsája pattant le, semmi több. Végül műtét lett a vége, lézerrel háromba vágta a doki a követ, és endoszkóppal kiszedte a darabokat. Örökre hálás leszek az orvosomnak, mindezt vágás nélkül, hólyagon keresztül oldotta meg. Mindezt azért meséltem el, hogy értsd, miért kaptam a DJ-t. Műtét után távolították el. Összesen 4 hónapig viseltem. Volt véres vizelet, fájdalmas pisilés, és vesemedence-gyulladásom is tőle. Sajnos a baktériumok szépen megtelepednek rajta. A 4 hónap alatt 4-szer szedtem antibiotikumot. Nem volt leányálom ez a pár hónap, de a vesegörcshöz képest...

Remélem, sikerül a problémádat orvosolni!

Minden jót kívánok!

2019. okt. 2. 00:58
 15/17 amante84 válasza:

Szia.

nekem nem volt se homok se ko.viszont elzarodott a vesebol a hugycso.

altatas+DJ(Doppel J kateter)

Nemetorszagban elek ezert irtam igy.

szoval a mutet utan vagyok 2.5 hettel meg mindig vereset pisilek minden egyes alkalommal,olyan fajdalmaim vannak pisileskor hogy kiabalok szinte mar :(

meg 6nap es altatas alatt kiveszik :(

remelem nem fog utanna fajni,bar nekem a hugycsovem faj pisileskor.neha erzem a katetert a vesemben es a hugyholyagban is :(

Udv

Attila

2019. dec. 4. 11:10
 16/17 anonim válasza:

Sziasztok! Én azt szeretném megkérdezni hogy a katéter kivételénél is le kell vetkőzni, műtőbe tolnak és úgy zajlik?

Én 6 hónapos terhes voltam tavaly, mikor megkaptam a katétert. 8 mm kő miatt. Babával a pocakban altatásban végezték. Most a pandémai miatt egyfolytában tolódik a kivétele... Babámat jelenleg is szoptatom, és ezzel kapcsolatos a kérdésem. Mert rengeteg a tejem, állandóan folyik, ha kell, ha nem, naponta többszőr cserélem a melltartóbetétet. A doki azt mondta hogy egy kalap alatt megcsinálja a katéter és a kő kivételét is. Csak azt nem tudom hogy ez megint a műtőben, altatásban fog e történni vagy nem?! Mert nagyon szeretném hogyha rajtam maradhatna a melltartóm. Nekem ez így iszonyat kellemetlen, hogy mindenhova folyik a tejem.

Volt esetleg valaki akinek egyben megcsinálták mindkettőt? Ha nem, akkor is kíváncsi lennék, hogy ez hogyan zajlik? Mennyi ideig tart a robbantás vagy a laparoszkópos kő eltávolítása?

2021. jan. 31. 04:28
 17/17 Katonca ***** válasza:
Szia. Nekem húgyhólyagon keresztül vették ki a kövemet. Lézerrel darabokra vágta a doki, és endoszkóppal kiszedte a darabokat. Talán fél óra ha volt az egész. Mindeközben fent volt a katéter, és fent is maradt még egy ideig. Azzal indokolta a doki, hogy a beavatkozás után az uréter szövetei bedagadnak, és elzárhatják a vizelet útját, jobb ha ott a katéter, míg megnyugszanak a dolgok a kőeltávolítás után. Műtőben csinálta, ugyan az a protokol mint más operációnál, semmi saját ruha nem maradhat rajtad. De ha az altatósnak elmondod a problémádat, megfogják oldani steril kendővel a melleid letakarását. Ne félj őszintén elmondani. Mikor már a katėter volt csak bennem, kő ugye már nem, azt simán rendelőben kihúzta az orvosom, altatás nélkül. Drukkolok neked, minden gyorsan menjen!
2021. febr. 4. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!