Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Dupla J katéter eltávoítás?

Dupla J katéter eltávoítás?

Figyelt kérdés
Vesekövem miatt dupla J katétert helyeztek fel.Hogyan történik a kivétele?Mennyire fájdalmas?A felhelyezése kegyetlenül rossz volt :-(
2016. márc. 28. 19:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ú részvétem a felhelyezésbe. Nekem altatásba csinálták a felhelyezést. A kivétel sokkal jobb lesz, mint a felhelyezés. Annyi volt nekem hogy érzéstelenítő zselét nyomtak a húgycsőbe ami kellemetlen és csípő érzés volt utána ilyen optikával belementek a húgyhólyagba egy csővel, amibe aztán rakott egy másikat ilyen kampós végűt tudod, és csak simán kihúzta a csövet utána amivel eredetileg belement. Olyan 1 perc volt az egész, fájni fájt, meg utána csípett is, mint állat, de fél óra alatt elmúlt az a rossz érzés, utána otthon első pisilésre ki is jött a kövem. Bár nálam azért raktak be dupla j-t mert a műtét nem sikerült. Utána még robbantották is, és utána szedték ki!

Félned nem kell. Rosszabb nem lesz, mint a betétel az is biztos!

Erőt és egészséget kívánok neked. :) (Nincs a világon rosszabb mint a vesekő)

2016. márc. 28. 20:23
 2/17 anonim válasza:

Nekem 19 hetes terhesen raktak fel egy vesekatétert, mert a baba a vesevezetékemen feküdt, és vesepangás alakult ki. Mivel terhes voltam, nem kaptam semmiféle érzéstelenítőt, borzalmasan fájt, senkinek nem kívánom! Ezután nekem azt mondták, hogy szülésig bent is maradhat! Mivel állandóan fájdalmam volt és hólyagfertőzésem, 2 hónap utàn úgy döntöttek kicserélik! Zokogtam, annyira fájt! 2 hónap alatt annyi húgykő rakódott rá, hogy először nem is tudták kihúzni, ebből az lett, hogy kitépték belőlem! Na akkor azt hittem, hogy végem! Ezek után rettegtem a kivételétől! Szülés után 3 héttel volt időpontom! Nagyon féltem! Szintén nem kaptam érzéstelenítést (szoptatás végett) remegtem az asztalon! Majdnem úgyanúgy történt a kivétel mint a behelyezés, csak a végén egy csipesszel megfogta a végét és kihúzta! Nem mondom, hogy kellemes volt, de azt sem, hogy fájt! Szóval ne félj a kivételtől, abszolút nem nagy dolog! Sőt utána meg is könnyebbülsz! Nekem utána egyàltalán nem fájt! Pisilésnél még egy napig pirosas volt a vizelet, de ennyi!

Mikor veszik ki Neked?

Nyugi, minden oké lesz! Kitartás! ;)

2016. márc. 28. 20:43
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Pontosat még nem tudok,hogy mikor is fognak megszabadítani ettől a dupla J-től.Holnap hívom az urológust hogy mi is lesz a teendő.12 mm-es a kő,elakadt és szépen vissza tolta a vesémbe.És valóban!Az ellenségemnek sem kívánom ezt a beavatkozást.Köszönöm a bátorító szavakat! :)
2016. márc. 29. 00:08
 4/17 anonim ***** válasza:
Ha jobban belegondolsz maga a fájdalom amit a kő okoz sokkal rosszabb. :) Szóval túl leszel rajta most már! Miután kiszedik kipottyan majd. Onnanstól csak kipisilni kell.
2016. márc. 29. 00:36
 5/17 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy amúgy, hogy férfi vagy nő vagy! :) Első hozzászólást én írtam, mint férfi. Férfiaknak ugyebár rosszabb ez, mivel a húgyvezeték sokkal hosszabb, tehát szenvedősebb. :) De az biztos, hogy rosszabb nem lesz, mint a be tétel!
2016. márc. 29. 02:49
 6/17 A kérdező kommentje:
Nő vagyok.Abba bele se akarok gondolni milyen lehet férfiként ezt át élni!!! :) Holnap megyek vissza az orvoshoz,megbeszéljük a továbbiakat és két hét múlva fogja zúzni a kövemet :)
2016. márc. 30. 09:07
 7/17 anonim ***** válasza:
A zúzás jó. Olyan érzés volt nekem mintha maszíroznák a derakamat. Végig kérdezték, hogy fáj-e adjanak e fájdalomcsillapítót, mondom nem. Jó érzés. :D
2016. márc. 30. 14:15
 8/17 A kérdező kommentje:
Nagyon bízom benne hogy legalább a zúzást nem szenvedem végig :D Csak essek már túl ezeken a beavatkozásokon :)
2016. márc. 30. 22:27
 9/17 anonim ***** válasza:

:) Zúzás után nekem 1 hét múlva vették ki.

Túl fogsz esni! Ez már a könnyebb rész! Meg legalább nem fáj a cső miatt! :) Nekem anno még műtét is volt, azzal kezdték, de nem sikerült. :(

2016. márc. 30. 23:49
 10/17 anonim ***** válasza:
Viszont utána igyál nagyon nagyon sokat, miután kiszedték a csövet, főleg, hogy tisztuljon a szervezet. :) Csalán tea is jó az meg vese tisztító hatású. :)
2016. márc. 30. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!