Másnaposságra jó a Centrum vitamin?
Igyál rengeteg folyadékot! (víz, narancslé)
(+egy tipp) Legközelebb pedig kerüld el a másnaposságot azzal, hogy lefekvés előtt megiszol egy vödör vizet.
Bőséges folyadékutánpótlás, ugyanis az alkohol lebontásához sok folyadékigény kell. (ezért van pl.szájszárazság másnap)
Cukorbevitel. A másnaposság ugyanis nem más mint felborúlt cukoregyensúly. Az alkohol a sejteidből nagy mennyiségű cukrot bont le, ezt pótolni kell, még ha nem is kívánja az ember.
A gyomor nyálkahártya irritációjának megszüntetése, és nem a mama forró húslevesével, gyógyító söröcskével, vagy savanyűkáposztalével.
Erre vannak a sucralfát tartalmú szerek melyek a sérült nyálkahártyán egy bevonatot képeznek és segítik a regenerálódást.
Diéta egész nap, semmi alkohol, ugyanis a májadnak pihenni kell! Fejfására esetleg tabletta.
Én a következőt szoktam csinálni, ha muszáj:
Egy fél liter jó hideg víz, kb. 1dl savanyú uborkalé, vagy egy evőkanál ecet.
Bele egy-két teáskanálnyi szódabikarbóna. Felkeverni, leinni a habját, meg meginni a többit. A savanyú pótol egy kis savat, de gyengébb, mint a gyomorsav. a lúg (szódabikarbóna) leköti (közömbösíti) az erős gyomorsavat.
Tudom, elsőre ellentmondásosnak tűnik de próbáld ki.
A fenti kotyvalékot valamikor a szegény ember pezsgőjének hívtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!