Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Orvosként szerintetek "felfogh...

Orvosként szerintetek "felfoghatatlan" amit csináltam?

Figyelt kérdés

Sebész vagyok, rengeteget tanultam/tanulok, szeretem is. De a főorvos szerint a sebészezi osztályon, sose lesz belőlem jó orvos,sebész. Ezt épp tegnap mondta, és eléggé megzuhantam a kritika hallatán.

Épp műteni mentünk, egy komolyabb műtét volt, a főorvosúr műtött, ott voltam mellette. És a műtét előtt ugye beszéltünk a pácienssel. Egy fiatal 20 éves lány volt, aki hihetetlenül meg volt rémülve. Mivel így kb. Az idegösszeroppanás szélén állt, próbáltam megnyugtatni, és amikor készülődni mentünk, akkor megsimogattam az arcát. Kimentem, jól sikerült a műtét. Aztán az altatás után még beszéltem a lánnyal, és még párszor benéztem hozzá. Erre a főorvos az este folyamán kérdőre vonta, hogy miért simogattam meg a lány arcát?! Nem ismerem a szabályokat? Mit képzelek magamról? Erre annyit mondtam, hogy csak nyugtatni próbáltam. Erre azt mondta, hogy arra ott vannak az altatóorvosok. Komolyan ekkora bűn ez? Miért ekkora baj ez?

Előre köszönöm a válaszokat.

(F)

2016. febr. 15. 18:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nekem a műtétem előtt a (középkorú) sebészem simogatta meg a vállamat, amikor már a műtőasztalon feküdtem (meztelenül persze) és mondta, hogy minden rendben lesz. Szerintem nagyon emberi gesztus volt, semmi kivetnivalót nem találtam benne betegként, sőt, kifejezetten megnyugtatott. Az altatóorvos(ok) ellenben hozzám sem szóltak, valószínűleg az egyik még rezidens lehetett, mert azt mondta neki a másik, hogy "ne aggódj, most biztos jobban fog menni, mint a múltkor", nem akartam elhinni, hogy ezt tényleg az én fejem fölött kell megbeszélniük. Még azt sem mondták, hogy most adják be a cuccot, amitől elalszom, miután felébredtem pedig már ott sem volt egyik sem, a műtét után is csak a sebészemet láttam, az aneszteseket abszolút nem, szóval nem tudom, hogy hivatalosan kinek a dolga lenne a beteg megnyugtatása, de szerintem nagyon szép gesztus volt tőled, én nem látok benne semmi etikátlanságot. (29N)
2016. máj. 9. 05:46
 22/27 anonim ***** válasza:

21!

Hogy értette hogy meztelenül feküdtél?Minden műtött ismerősöm valamilyen szinten,a műtött területtől függően némi ruhában volt,vagy steril ruhában,amit a műtős fiú adott neki,vagy a saját hálószobájában vagy le volt takarva,csak a műtendő terület volt szabad.

2016. máj. 9. 20:01
 23/27 anonim ***** válasza:
22-es! Én is le voltam takarva mellkasig, válltól fölfelé voltam meztelen.
2016. máj. 9. 20:19
 24/27 anonim ***** válasza:
Értem.Örülök hogy ilyen kedves gesztust végzett feléd az orvos.
2016. máj. 11. 19:44
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Ugye megmaradtál még ilyennek? Csak ilyen orvosokkal szeretnék a jövőben találkozni, akik képesek empátiát mutatni, ami által érezhetem hogy fontos lehet nekik a problémám, és odafigyelnek rám. Ez a tulajdonság igazi kincs.
2022. ápr. 8. 01:13
 26/27 anonim ***** válasza:
Na törölte a fiókját...
2022. ápr. 8. 01:14
 27/27 anonim ***** válasza:
Remélem azért még valahogy ez eljut hozzá. (Előző kettő én voltam.)
2022. ápr. 8. 01:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!