Orvosként szerintetek "felfoghatatlan" amit csináltam?
Sebész vagyok, rengeteget tanultam/tanulok, szeretem is. De a főorvos szerint a sebészezi osztályon, sose lesz belőlem jó orvos,sebész. Ezt épp tegnap mondta, és eléggé megzuhantam a kritika hallatán.
Épp műteni mentünk, egy komolyabb műtét volt, a főorvosúr műtött, ott voltam mellette. És a műtét előtt ugye beszéltünk a pácienssel. Egy fiatal 20 éves lány volt, aki hihetetlenül meg volt rémülve. Mivel így kb. Az idegösszeroppanás szélén állt, próbáltam megnyugtatni, és amikor készülődni mentünk, akkor megsimogattam az arcát. Kimentem, jól sikerült a műtét. Aztán az altatás után még beszéltem a lánnyal, és még párszor benéztem hozzá. Erre a főorvos az este folyamán kérdőre vonta, hogy miért simogattam meg a lány arcát?! Nem ismerem a szabályokat? Mit képzelek magamról? Erre annyit mondtam, hogy csak nyugtatni próbáltam. Erre azt mondta, hogy arra ott vannak az altatóorvosok. Komolyan ekkora bűn ez? Miért ekkora baj ez?
Előre köszönöm a válaszokat.
(F)
Én ilyenből nem csinálnék ügyet. Örülnék ha komoly műtét előtt mellettem lennének - nem csak fizikailag. Aki meg emiatt feljelentené, az meg sem érdemli a segítséget. Tipikus esete annak, hogy az ember bármibe beleköthet. Ez esetben csak a ROSSZindulaton múlik. Ennyit erről.
Szerintem nincs semmi baj azzal, ha valaki nem egy érzéketlen dög. Azok nem is valók eü - be, csak sajnos egyre több szemetet is megtartanak, mert hiány van. Állítom, egy jobb országban úgy baszn.k ki némelyiket, mint macskát sz.ni. Én pl. nagyon szomorúnak tartom, hogy a környékünkön egyetlen NŐ szülész-nőgyógyász fiatal doktornőt eddig még csak úgy hallottam mások által jellemezni, hogy "érzéketlen k.va" és hasonlók. Szerintem meg ez a nem normális egy egyébként ennyire emberközpontú területen. Persze lehet a fizetésekre hivatkozni, de inkább a "minden szemetet mert hiány van" az igazi oka az ilyen emberek elszaporodásának az eü - ben.
Én örülnék ha olyan orvosok lennênek mint te,akiket érdekli a beteg,próbálja megnyugtatni,empatikus,érzései vannak!!!!!!
Szerintem légy büszke magadra,azt a lányt megnyugtattad,jót tettél,neked még vannak érzéseid és emberként kezeled a betegeket!!!!
Pont az a baj a mostani orvosokkal hogy nem tekintik embernek a betegeket,akiknek érzelmeik vannak,csak egy tárgy,egy munkadarab.Félnek vagy szégyenlősek.Nagyon sokan kerültek méltatlan helyzetbe.Sokan panaszkodtak hogy egy kényesebb testrészt érintő vizsgátakor megalázó helyzetbe kerültek,csak úgy besétált egy másik orvos,kávézni,telefonálni aki ide sem tartozott kb ajtó nyitáskor be lehetet odalátni,vagy hiába van ott függöny mêg sem húzzák el
Kollegám egyik petefészkét ki kellett venni(fiatal mêg)ott feküdt széttárt lábakkal kifeszítve ,kiszolgáltatott helyzetben és csak besétált egy orvos,bekukkantott a làba közé,annyit mondott nyugi nem én fogom műteni.
Rengeteg ilyen törtênetről hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!