Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Orvosként szerintetek "felfogh...

Orvosként szerintetek "felfoghatatlan" amit csináltam?

Figyelt kérdés

Sebész vagyok, rengeteget tanultam/tanulok, szeretem is. De a főorvos szerint a sebészezi osztályon, sose lesz belőlem jó orvos,sebész. Ezt épp tegnap mondta, és eléggé megzuhantam a kritika hallatán.

Épp műteni mentünk, egy komolyabb műtét volt, a főorvosúr műtött, ott voltam mellette. És a műtét előtt ugye beszéltünk a pácienssel. Egy fiatal 20 éves lány volt, aki hihetetlenül meg volt rémülve. Mivel így kb. Az idegösszeroppanás szélén állt, próbáltam megnyugtatni, és amikor készülődni mentünk, akkor megsimogattam az arcát. Kimentem, jól sikerült a műtét. Aztán az altatás után még beszéltem a lánnyal, és még párszor benéztem hozzá. Erre a főorvos az este folyamán kérdőre vonta, hogy miért simogattam meg a lány arcát?! Nem ismerem a szabályokat? Mit képzelek magamról? Erre annyit mondtam, hogy csak nyugtatni próbáltam. Erre azt mondta, hogy arra ott vannak az altatóorvosok. Komolyan ekkora bűn ez? Miért ekkora baj ez?

Előre köszönöm a válaszokat.

(F)

2016. febr. 15. 18:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
60%
Bocsánat de cinikus leszek, a 70 éves néni arcát is megsimogatod? Örülj neki hogy nem jelentett fel a családja. Az, hogy meg szeretnéd nyugtatni nagyon dicséretes, de vigyázz a félreérthető gesztusokkal! Ennél kevesebbért is indult már vizsgálat orvos ellen. Mosolyogj rá, szoritsd meg a kezét, de egy arcsimogatas nagyon intim gesztus.
2016. febr. 16. 10:21
 12/27 A kérdező kommentje:
Igen,egy idős hölgy arcát is megsimogatnám. Szerintem meg nem olyan intim dolog. Ha láttam volna a lányon hogy tart tőlem, vagy elszigeteli magát valamilyen módon akkor nem simogatom meg. Úgy éreztem szüksége van rá, nem tévedtem.
2016. febr. 16. 16:39
 13/27 anonim ***** válasza:
57%
Az hogy te nem tartod intim dolognak egy dolog, hogy a beteg, a hozzátartozó, az etikai bizottság vagy az igazgató mit gondol már más. Légy óvatos, mert tényleg ennél kevesebbért is feljelentenek! Itt még nem divat kártérítést kérni ilyesmiert, de csak idő kérdése.
2016. febr. 16. 17:49
 14/27 anonim ***** válasza:

Én ilyenből nem csinálnék ügyet. Örülnék ha komoly műtét előtt mellettem lennének - nem csak fizikailag. Aki meg emiatt feljelentené, az meg sem érdemli a segítséget. Tipikus esete annak, hogy az ember bármibe beleköthet. Ez esetben csak a ROSSZindulaton múlik. Ennyit erről.

Szerintem nincs semmi baj azzal, ha valaki nem egy érzéketlen dög. Azok nem is valók eü - be, csak sajnos egyre több szemetet is megtartanak, mert hiány van. Állítom, egy jobb országban úgy baszn.k ki némelyiket, mint macskát sz.ni. Én pl. nagyon szomorúnak tartom, hogy a környékünkön egyetlen NŐ szülész-nőgyógyász fiatal doktornőt eddig még csak úgy hallottam mások által jellemezni, hogy "érzéketlen k.va" és hasonlók. Szerintem meg ez a nem normális egy egyébként ennyire emberközpontú területen. Persze lehet a fizetésekre hivatkozni, de inkább a "minden szemetet mert hiány van" az igazi oka az ilyen emberek elszaporodásának az eü - ben.

2016. febr. 16. 22:07
 15/27 anonim ***** válasza:
57%
Sajnálom, de az, hogy itt a többség jónak tartja a gesztust még nem jelenti azt hogy az adott beteg vagy hozzátartozó is. Ez nem csak az egészségügyben van így. Ott tartunk, hogy egy tanár már alig meri megsimogatni egy kis diák fejét nehogy bilincsben vigyék el mint pedofilt.
2016. febr. 17. 08:07
 16/27 anonim ***** válasza:

Én örülnék ha olyan orvosok lennênek mint te,akiket érdekli a beteg,próbálja megnyugtatni,empatikus,érzései vannak!!!!!!

Szerintem légy büszke magadra,azt a lányt megnyugtattad,jót tettél,neked még vannak érzéseid és emberként kezeled a betegeket!!!!

Pont az a baj a mostani orvosokkal hogy nem tekintik embernek a betegeket,akiknek érzelmeik vannak,csak egy tárgy,egy munkadarab.Félnek vagy szégyenlősek.Nagyon sokan kerültek méltatlan helyzetbe.Sokan panaszkodtak hogy egy kényesebb testrészt érintő vizsgátakor megalázó helyzetbe kerültek,csak úgy besétált egy másik orvos,kávézni,telefonálni aki ide sem tartozott kb ajtó nyitáskor be lehetet odalátni,vagy hiába van ott függöny mêg sem húzzák el

Kollegám egyik petefészkét ki kellett venni(fiatal mêg)ott feküdt széttárt lábakkal kifeszítve ,kiszolgáltatott helyzetben és csak besétált egy orvos,bekukkantott a làba közé,annyit mondott nyugi nem én fogom műteni.

Rengeteg ilyen törtênetről hallottam.

2016. febr. 17. 19:26
 17/27 A kérdező kommentje:
Igen én is hallottam már ilyeneket. Nálunk is volt már, hogy egy fiatal lányt műtött a kollégám, és +4 kollégám "leellenőrizte" a lány lábát, csak úgy. Pedig egy elég egyszerű műtétről volt szó, amihez nem kellett volna több orvos véleménye. Ez így megy. De személy szerint én is kerültem már hihetetlen kínos helyzetbe. De ezt egyszerűen tudni kell kezelni. Nem akartam elmondani, de történt egyszer, hogy egy nő 30-32 éves lehetett, vonzó volt, egy igazán szép nő. És vizsgálat közbe, flörtölni próbált, és belemarkolt a combomba. Ekkor felálltam, kimentem és beküldtem a kollégámbat. Igen lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de volt már ilyen. Pont ezért nem is értem az egészet. Ha egy orvos esetleg szimpatizál a pánciensével, úgy kell kezelni hogy esetleg teljesen privátban, a kezeléstől, korháztól teljesen függetlenül. De hülye az az ember, aki a korházban kezd ki a páciensével. Mennyit magyarázták nekünk ezt az egyetemen. Hogy kiszolgáltatottnak érezzék magukat a páciensek stb. De akkor sem kell szerintem egy gépnek lenni. Tudni kell kezelni minden helyzetet. És ha majd egyszer ezért repülök a munkahelyemről, akkor nem fogom bánni.
2016. febr. 17. 22:03
 18/27 anonim ***** válasza:
59%
nagyon rendes dolog volt tőled, hogy emberként kezelted azt a lányt, de szerintem óvott a főorvos, hogy nehogy véletlenül roszzul gyere ki belőle, nagyon kellemetlen volna, ha megszivatna egy beteg, vagy túl sokat szánnál rá érzelmileg, az rovosnak baromi sok dolgot fel kell dolgozni, a halált, a sikertelnül lezajlott műtéteket és így tovább, nagyon meg kell edződni lelkileg, csak azért mondta, hogy keményedjen meg az egód, nyugi
2016. febr. 17. 22:41
 19/27 A kérdező kommentje:
Utolsó: igen ez lehetséges :)
2016. febr. 17. 23:26
 20/27 anonim ***** válasza:
Szerintem továbbra is legyél kedves,figyelmes és ha tudod szavakkal nyugtasd meg a betegetyebbe belekötni nem tudnak.
2016. febr. 19. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!