A háziorvos megtagadhatha-e az igazolás adasat aznap mikor
bemesz hozzá délelőt?
Figyelt kérdés
Tehát lentvoltam a minap azzal az urugyel hogy elaludtam és mára szeretnék igazolast kérni.... Az orvos nem volt bent még akkor de a felesége aki nemtudom minek van ott hisz vám egy asszisztens de mind1. Nos a felesége azt mondta mennyek be a 11 orasi busszal suliba és nincs igazolás. Nos mivel 5 órám lett volna így 5-dikre értem volna be de az első - négy órat nemtudom igazolni. Már jártam így és akkor ofő azt mondta nincs igazolás igazolatlan mondom király. Szóval mit lehet ilyenkor tenni? Feljenetses, eljárás, mert olvastam hogy a dokinak kötelező arra a napra adni igazolast mikor bementem a rendelesre. Mivel az igazolast a megjelenést igazolja nem a betegséget.
Sok eszed volt hogy azt mondtad elaludtál és adjon igazolást, ahelyett hogy azt mondtad volna, hogy fáj a hasad vagy a fejed, esetleg hasmenésed van. Most úgy is ilyen vírusos időszak van, semmi oka nem lett volna, hogy ne higgyen neked.
Még fel is kéne pofozni, mert feljelentenél egy orvost aki a betegeken segít, csak azért mert te ostoba voltál és nem mentél be időben az iskolába. Orvosnál akkor kell megjelenni, ha beteg vagy (vagy tetteted) , és nem akkor, amikor neked alibi kell lógáshoz. Nem vagy normális, ha azt hiszed, hogy mivel te megjelentél, neked kötelezően igazolást kellene adnia. Nem voltál beteg, mire adjon igazolást? Arra, hogy kutya bajod sem volt és meg sem kellett vizsgálnia?
2016. febr. 3. 09:28
3/11 anonim válasza:
Mivel nem betegség miatt mentél oda nyugodt lélekkel megtagadhatja, sőt körbe is röhöghetne, ha úgy tartja kedve. Amikor felkeltél, akkor egyből iskolába kellett volna menned és akkor csak 2 igazolatlanod lenne, nem öt. Ennyi idősen meg kellene tanulnod már reggel felkelni.
2016. febr. 3. 09:33
4/11 anonim válasza:
Mit lehet tenni? Valamelyik nap, szigorúan tanítás után, elmész a boltba és veszel egy ébresztőórát, ha már a telefonod nem működik.
2016. febr. 3. 10:09
5/11 A kérdező kommentje:
Tehát az a tanulság hogy ha elalszok akkor tettesem.... Tudod én legalább becsületes voltam minek kamuzzak ha csak elaludtam és az első 3-4 órára kell igazolás... Mintmar mondtam 5 dik órára beertem. De köszi a válaszokat :) Jogtisztán mivel ő a körzeti orvos arra a napra kotelező adnia igazolást amelyiken megjelentem a rendelésen! És egy egyszereű egészséges ember tánácsadásra is mehettem volna mivel ez is a feladatköreihez taetozik... Tudom hogy én vagyok a hibas és nem az orvos... De a kérdssel arra akartam választ hogy jogilag megteheti-e.. Mert mondjuk más lemegy és beteg ge bunkó az orvosa és nem ad neki mert szórakozik... Ebben az esetben is nyugott lélekkel megteheti? XD
2016. febr. 4. 04:58
6/11 anonim válasza:
Igazából, annak kellene lennie a tanulságnak, hogy ennyi idősen baromi gáz, hogy még mindig elalszol és akkor is sunyi módon hazudsz, kibúvókat keresel, ahelyett, hogy bevonszolnád a kis hátsódat az iskolába és vállalnád a következményeket, amiért mint egy 10 éves kölyök még mindig nem tudsz felkelni magadtól.
2016. febr. 4. 07:51
7/11 anonim válasza:
Megteheti, orvos, csak a beteg emberekkel köteles foglalkozni, mások hibáival/nyűgjeivel ami nem betegség vagy ahhoz kapcsolódó, nem. Ez a munkaköre.
Igazolást anyukád is írhat amúgy vagy szólsz neki, hogy telefonáljon be, hogy gáz van.
2016. febr. 4. 18:37
8/11 anonim válasza:
Nem olvastam vissza, de az elalvás, NEM BETEGSÉG...
2016. febr. 7. 11:48
9/11 A kérdező kommentje:
Oké de akkor ha kimegyek és azt mondom hasmenesem van és hányok!!! Akkor viszont köteles arra a napra adnia... Köszi ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!