Mennyi ideig fájt nektek a torkotok mandulaműtét után?
Engem ma, hogy 8 napja műtöttek. A fogaimmal nekem semmi nem történt. Egészséges mind. Fontos viszont az, hogy gyakran igyon az ember. Xilox nagyon jó fájdalomcsillapító. Érdemes tejes dolgokat fogyasztani, mert azok könnyebben lemennek, és nem okoznak nagy fájdalmat. Tejfölös tészta tökéletes.
Én éjszakánként 1x ébredek fel. Mióta lejött néhol a fibrin lepedék, ott reggelente ég. Lettek aftáim is, és én a 6. napon már azokkal foglalkoztam, mint a torkommal. Jobban fájtak. Illetve nekem a műtét urán hatalmasra dagadt az uvulám, emiatt mind a beszéd, mind a nyelés nagy gondot okozott.
A hideg dolgok, mint pl fagyi, vagy hideg víz, mind jó, de ha túl hideg, az később kellemetlen fájdalmat okozhat.
Most már nagyon jól elvagyok, de még szedem a fájdalomcsillapítót. Könnyen elviselhető már.
A fog probléma nem azonnal jön.
A tejes dolgok, hm hát én pont úgy tudom, hogy nem javallott, mert a tej erjed. És mégis csak egy nemrég műtött seb van a szádban. Ugyanilyen okok miatt nem lehet dohányozni se.
A nyelv csap dagadás-t én is írtam amiatt nem bírtam szinte semmit aludni. Meg azért mert a nyálamat is alig bírtam lenyelni.
28-as, persze, hogy kimehetsz a saját lábadon pisilni... miért ne mehetnél?! Mozoghatsz normálisan, csak ne végezz megerőltető edzéseket pl, súlyzózás, futás, stb.
Úgy fekszel, ahogy jól esik.
Főzhetsz is.
Basszus, ez csak egy mandulaműtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!