Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi ideig fájt nektek a...

Mennyi ideig fájt nektek a torkotok mandulaműtét után?

Figyelt kérdés
beszélés, nyelés, rágás, evés.. kínszenvedés.
2010. márc. 27. 19:18
1 2 3 4
 21/32 LotzR. válasza:
Szia! Nekem is most vették ki nem rég. Ez a 11. nap és be kell vallanom, a hajnalok a borzalmasak. Valamiért folyamatosan szárad ki a torkom, ezzel együtt a sebem is. Folyadékot naponta 3-4 litert megiszok, valóstínűleg a levegő miatt... Rettenetes... Ennyire a mandula gyulladás sem volt rossz
2019. febr. 8. 03:12
 22/32 anonim válasza:
Nekem csutortokon vettek ki, most szombat van, es megpusztulok, tobbet nem tudok mondani, rogton a mutet utan egyaltalan nem fajt, hatottak meg a fajdalomcsillapitok, de masnap, meg most egyszeruen borzaszto. Nagyon nagyon faj
2019. máj. 11. 19:05
 23/32 anonim válasza:
Meg annyi h beszelni sem birok. Csak suttogni, nagyon max. Es a tajterpesz szettepte a szanat oldalt ugyhogy most azis sebes ami miatt ki se birom nyitni a szamat h ha akarnek se tudjak enni:)) remelem tenyleg megeri ez a szar mert nagyon nsgyon idegesit hogy igy faj ey semmit nemtusok tenni ellene
2019. máj. 11. 19:16
 24/32 anonim ***** válasza:
Nekem is nemrég vették ki. 4 napja. Hihetetlenül fájdalmas. El sem hiszem, hogy a gyerekeknek nem fáj. Nekem még ráadásul a szám szélét és jól széttépték a terpesszel, amire sajnálatos módon a fájdalomcsillapító nem hat. Szóval az evés nem csak hogy nehéz, de kínszenvedés. Még a kanalat sem tudom bekapni, nem hogy benne egy falatot. Beszélni nem tudok, de gyakorlom a hasbeszédet. Jelenleg 2cataflan között tengődöm, a gyomrom már rettenetesen fáj, mert ugye enni sem bírok. Kicsi előny, hogy segít a fogyásban. Remélem hamar vége lesz mostmár, mert semmihez sincs erőm. A gyógyszer kiüt, az éhségtől erőm sincs... Aki a műtét előtt áll, annak kitartást!
2019. máj. 27. 14:21
 25/32 anonim ***** válasza:
Ha kiakadt nektek is az állkapcsotok, akkor sajnos van egy rossz hírem, nem lesz olyan mint régen volt, időnként ki fog akadni. Kattog. Meg nekem konkrétan akkor ment szét több fogam is. Igaz kérdezték a papíron hogy van e rossz fogam, csakhogy. akkor még nem volt rossz, vagy legalábbis nem olyan állapotban hogy bármi látszott volna.
2019. jún. 17. 09:04
 26/32 anonim válasza:

Engem ma, hogy 8 napja műtöttek. A fogaimmal nekem semmi nem történt. Egészséges mind. Fontos viszont az, hogy gyakran igyon az ember. Xilox nagyon jó fájdalomcsillapító. Érdemes tejes dolgokat fogyasztani, mert azok könnyebben lemennek, és nem okoznak nagy fájdalmat. Tejfölös tészta tökéletes.

Én éjszakánként 1x ébredek fel. Mióta lejött néhol a fibrin lepedék, ott reggelente ég. Lettek aftáim is, és én a 6. napon már azokkal foglalkoztam, mint a torkommal. Jobban fájtak. Illetve nekem a műtét urán hatalmasra dagadt az uvulám, emiatt mind a beszéd, mind a nyelés nagy gondot okozott.

A hideg dolgok, mint pl fagyi, vagy hideg víz, mind jó, de ha túl hideg, az később kellemetlen fájdalmat okozhat.

Most már nagyon jól elvagyok, de még szedem a fájdalomcsillapítót. Könnyen elviselhető már.

2019. aug. 10. 14:39
 27/32 anonim ***** válasza:

A fog probléma nem azonnal jön.

A tejes dolgok, hm hát én pont úgy tudom, hogy nem javallott, mert a tej erjed. És mégis csak egy nemrég műtött seb van a szádban. Ugyanilyen okok miatt nem lehet dohányozni se.

A nyelv csap dagadás-t én is írtam amiatt nem bírtam szinte semmit aludni. Meg azért mert a nyálamat is alig bírtam lenyelni.

2019. aug. 10. 17:41
 28/32 anonim ***** válasza:
És ha pisilni kell menni akkor kimehetek a saját lábamon? Mennyire nem szabad mozogni? Teljesen vízszintesen kell feküdni, vagy feküdhetek magas párnán is? Hogy oldom meg a főzést mondjuk ha nincs aki főzzön rám? Jah és nagyon félek, mert egy ismerősöm ismerőse belehalt a műtétbe...
2020. aug. 3. 03:24
 29/32 anonim ***** válasza:
Ha van rossz fogam akkor már nem is csinálják meg a műtétet? Hogy zajlik a műtét előtti pár nap? Mennyi vért vesznek stb
2020. aug. 3. 03:25
 30/32 anonim ***** válasza:

28-as, persze, hogy kimehetsz a saját lábadon pisilni... miért ne mehetnél?! Mozoghatsz normálisan, csak ne végezz megerőltető edzéseket pl, súlyzózás, futás, stb.

Úgy fekszel, ahogy jól esik.

Főzhetsz is.

Basszus, ez csak egy mandulaműtét.

2020. aug. 3. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!