Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi ideig fájt nektek a...

Mennyi ideig fájt nektek a torkotok mandulaműtét után?

Figyelt kérdés
beszélés, nyelés, rágás, evés.. kínszenvedés.
2010. márc. 27. 19:18
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

Nekem az első három-négy nap kinszenvedés volt. DE erre az is rásegitett, hogy nem ittam műtét után két-három órával, ahogy a doki javasolta.

Ha négyóránként beveszel egy cataflamot, és pihensz, sokat iszol, akkor nagyon szépen elleszel vele.

Ismertem olyat, aki műtét után pár órával már átdumálta az egész napot, annyira nem fájt neki. A Doki szerint két hetet otthon kell tölteni, de én már egy hét után nyolc kilómétert bicikliztem.

Nem lesz gáz. DE igyál sokat, nem sokat, rengeteget!

2010. márc. 27. 19:25
 2/32 anonim ***** válasza:
35%

Megint én vagyok:

Banánt ne egyél, mert attól fájni fog a torkod.

A műtét utáni nap már szilárd ételt kell enned. Az evéssel is tisztul a seb. Hajolni tilos. Melegvizzel érintkezned szintén tilos. Ugyanis tágitja az ereket, és elindithatja a vérzést.

2010. márc. 27. 19:28
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

Az első hét borzalmas volt. Csak fájdalomcsillapítókon éltem, és már hajnalban fent voltam, mert kiszáradt a torkom, és sírógörccsel ébredtem. Beszéléssel nem volt nagy dolog, ha sokat szövegeltem, akkor megfájdult.

Nyelés, evés, rágás... alapvetően olyan ételeket ettem, amiket nem nagyon kell rágni.

Nekem 2 hétig fájt, amint letelt a 14 nap, teljesen jól voltam.

Annyi még beletartozik a kellemetlenségbe, hogy ezalatt a 2 hét alatt nekem szigorúan a lelkemre kötötték, hogy nem mehetek el sehová. Udvaron mászkálhattam, de amúgy nem mehettem ki, mert bevérezhet a torkom, és akkor vissza a kórházba.

Ezen kívül: se csók, se szex. Csók azért nem, mert a nyílt sebet a torkodban bármiféle baci megtámadhatja, ami amúgy természetes lenne, szex pedig azért, mert fizikai munka, és attól is bevérezhet.

Viszont én nem bántam meg, igaz, hogy 2 héten keresztül úgy éreztem, élni sincs kedvem, de azóta (és ez másfél éve volt) az égvilágon semmi bajom nem volt egy kis náthát leszámítva. Amikor pedig megvolt a mandulám, akkor 2havonta volt tüsszös m.gyuszim 40fokos lázzal párosítva.

Ha a te mandulád is inkább árt, mint használ, akkor megéri a 2 hét vergődés.

20L

2010. márc. 27. 19:29
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Még valami: Napra pontosan két hét után már azt sem éreztem, hogy műtöttek. Egy hét után már szinte nem is kellett cataflam, mert alig fájt.
2010. márc. 27. 19:30
 5/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :):)

Csak azért kérdeztem, mert engem kedden műtöttek, és jelen pillanatban néha nekem is a könnyeim potyognak, aludni alig tudok, reggel ha nyelnem kell, a fejemet a falba verném :)

Szóval nekem is kínszenvedés.. Lazán vettem, nem féltem tőle, de olyan fájdalomba estem bele, amit nem is gondoltam volna.. Ráadásul a fülembe sugárzik a fájdalom.

Másnap már velem is szilárd ételt etettek, azóta is eszegetek. Nekem az ivás kellemetlenebb, főleg, hogy én amúgy sem szoktam sokat inni (kb. fél liter naponta sajnos..)

Köszönöm mégegyszer, kitartok.. :)

17/L

2010. márc. 27. 19:41
 6/32 A kérdező kommentje:

Ja, én ittam műtét után rendesen, kb. 2- 2és fél litert, de abból 1 vissza is jött (2 részletben..) , ugyanis totál üres volt a gyomrom. Este megengedte már adoki, hogy egyek 1 joghurtot.

1 évben 5-ször volt tüszős mandulagyulladásom, 1-szer elég durva is volt. Úgyhogy többet ártott, mint használt.. de megszabadítottak tőle.. :)

2010. márc. 27. 19:46
 7/32 anonim válasza:
sziasztok énekem multhét csütörtökön vették ki a torokmanduláim az a kérdésem lenne hogy mikor lehet elkezdeni cigizni és hogy meddig fog még fájni
2011. jún. 21. 20:50
 8/32 A kérdező kommentje:
első 1 hét intenzív fájdalom. cigizni akkor kezdesz amikor akarsz, te dolgod. semmi köze hozzá. de azért nyílt sebre nem hinném hogy annyira jó. de ha neked az fontosabb, hajrá. 1 hét után meg már lazán..
2011. júl. 8. 00:02
 9/32 anonim válasza:
Engem most műtöttek augusztus 22-én, ez a hatodik nap és az az érdekes, hogy az elmúlt napokban mintha kicsi visszaesés lett volna, de a doki is mondta, hogy lehet, hogy a 4-5. napon fog fájni a legjobban. Napi 3 litert megiszok de az éjszakával tényleg nem lehet mit csinálni, kiszárad a torok és ébredésnél hihetetlenül fáj! Remélem most már az enyhülés következik! :)
2013. aug. 28. 09:27
 10/32 anonim ***** válasza:
Na én is túl vagyok rajta, egyetlen gondom az hogy az Ubulám túlzottan megvan dagadva, ezáltal nem nagyon tudók mit enni. Leveseket eszek ( Iszok, meg fagyit, probáltam mást is. de elég szar érzés mikor ott marad a falat. Pénteken csinálták, másnap már jöttem haza. Mindenesetre nem sokat alszom, de ez nekem azért van mert hitper érzékeny vagyok, és ez az idegen érzés a számban kikészít.
2013. dec. 1. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!