Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan lehet elkerülni a TB...

Hogyan lehet elkerülni a TB fizetési kötelezettséget?

Figyelt kérdés
Mérhetetlenül felháborítónak tartom, hogy több mint 15 éve dolgozom. Egyetlen egy napot NEM voltam SOHA betegszabadságon és orvosnál sem jártam, mert semmi bajom NEM volt. Most el kellett mennem háziorvoshoz, aki beutalt ultrahangra. Az ultrahanghoz kértem időpontot KÉT ÉS FÉL hónap múlva lesz az időpont valamint közölték, hogy PAPÍRTÖRLŐT vigyek magammal mert a zselét nem tudják mivel letörölni. Azon háborodtam fel, hogy a 15 év munkaviszony alatt -mivel odafigyelek az egészségemre életmóddal, egészségmegőrzéssel- annyi pénzt fizettem be a TB kasszába, amiből most a minisztereknek "fenntartott" magánklinikán teljes kivizsgálást eszközölnének fél nap alatt, röhögve. Felháborító, hogy megsarcolnak olyasmivel amit nem tudok kikerülni de amikor szükségem lenne rá, akkor még papírtörlőt is vigyek magammal. Talán egy kis ráépülő képzéssel az ultrahang diagnosztizálást is elsajátíthatnám ennyi erővel, valamint egy kölcsönzőből a vizsgálat erejéig ultrahang gépet kölcsönözhetnék. Pusztán kérdem: Miért nem fog össze mindenki és tesszük választhatóvá a TB fizetési kötelezettséget? Azok akik egy életen át fizetnek (persely helyett) olyasmibe tolják bele a rengeteg pénzt aminek NINCS értelme! Ha 15 év után arra méltat a magyar egészségügy, hogy papírtörlőt is vigyek magammal nagyon sok száz ezer forintos befizetés után, joggal merül fel a kérdés bennem! Hová "tették" a pénzemet amiből engem kellene, hogy papírtörlővel törölgessenek? :-( Persze tudom a válaszokat, tudom a miérteket, de ez akkor is felháborító és feleslegesnek érzem ma a magyar egészségügyet. Ennek örömére most kiadok 10 ezer forintot magán úton ugyanannak az orvosnak akihez TB alapon kerülnék... Csak mert nem tehetem meg, hogy várjak két és fél hónapot az ultrahangra.

2015. dec. 23. 12:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Én nem akarom hogy amerikai mintára ne legyen kötelező a TB, mert mazochista vagyok és kéjérzést okoz ha arra gondolok hogy a több évtized alatt hány lakás árát dobtam ki egészségügyre. Jó hogy említed hogy abból a megtakarításból milyen színvonalú magánklinikát vehettem volna igénybe, mert ez tovább fokozza mazochista gyönyörömet. Így meg több hónapos várólista után a melanomám is körömmel kaparták le és az áttét visszamaradt és további kéjérzésem van attól ha arra gondolok hogy előfordulhat hogy nem természetes halállal végzem emiatt, ráadásul az arcom is elcsúnyulhat. Ragaszkodom a jelenlegi pocsék ellátáshoz amit kötelező fizetni. Tehát az agyamra is átterjedhetett az áttét, máskülönben nem lehetek ilyen mazochista. Nem tudja valaki hogy nem lenne lehetőség arra hogy többet is befizethessek?
2015. dec. 23. 19:43
 12/30 anonim ***** válasza:
Nagyjából 25 évnyi tb-dből vehetsz kisebb vidéki városban egy másfél szobás panelt. Ebből te nem mész semmilyen magánklinikára hosszabb időre, itthon sem, ha ez megnyugtat.
2015. dec. 23. 20:00
 13/30 anonim ***** válasza:

"Nagyjából 25 évnyi tb-dből vehetsz kisebb vidéki városban egy másfél szobás panelt."

Azért azt ne feledd, hogy kamatos kamattal már nem csak azt vehetnél belőle. Ha jól menő világcégek osztalékrészvényeibe rakod akkor egy jó közgazdász ismerősöddel számoltass csak utána mekkorára duzzadhat az az összeg. Ráadásul azt a vagyont örökül hagyhatnád gyerekednek vagy unokádnak!!! De ha netán nem forgatod és csak egy garzont vehetsz belőle, akkor a gyereked máris nem kollégiumban vagy albérletben sínylődik ha továbbtanul hanem a saját lakásában élheti diákéveit. Így meg mások gyerekei teszik ugyanazt, a te pénzedből.

2015. dec. 23. 20:20
 14/30 anonim ***** válasza:

Ugyan kinek a gyerekei teszik ezt?

Azt pedig ugye nem akarod előadni, hogy 25 év alatt sem te, sem a gyerekeid nem jártak orvosnál, és nem váltottatok ki egyetlen doboz támogatott gyógyszert sem...

2015. dec. 23. 20:29
 15/30 anonim ***** válasza:

"Azt pedig ugye nem akarod előadni, hogy 25 év alatt sem te, sem a gyerekeid nem jártak orvosnál, és nem váltottatok ki egyetlen doboz támogatott gyógyszert sem..."

Nézzük csak, kamu és túlzások nélkül: 25 év alatt egyszer voltam bárányhimlős, és csak azért mentem orvoshoz mert az bejelentési kötelezettséggel jár. A felírt gyógyszert nem váltottam ki rá. Ha meg jogosítványt újíttatás végett jártam orvosnál, azért fizettem neki ahogy kell és nem a TB-re történt. A többi esetben kizárólag magánklinikán jártam, egyszer lézeres látásjavítás végett, többször meg fogorvosnál.

"Ugyan kinek a gyerekei teszik ezt?"

A befizetett adód, így a TB-járulék is lehetőséget ad arra hogy magáncégek túlszámlázott állami megbízásokat nyerjenek el és milliárdosok jöjjenek így létre. Abból a pénzedből nagyon keveset lát a saját gyereked. Sajnos ez van.

2015. dec. 23. 21:13
 16/30 anonim ***** válasza:
3 gyerekem van, úgyhogy én biztosan nem fizettem túl az egészségügyi költségeket.:-) Abból senki sem gazdagodott meg, ha a taníttatásukat is hozzáveszem, az adómból se.
2015. dec. 23. 21:59
 17/30 anonim ***** válasza:

Ha hivatalosan hajléktalan vagy, nincs tb fizetési kötelezettséged.

Szerintem is el kellene törölni a közteherviselést.

Mindenki fizesse magának a kezeléseket, vagy az egészségbiztosítást. Aki meg csak élősködne az állam tőgyén, az dögöljön meg. Hamar kitisztulna a társadalom, és a piaci alapon működő egészségügy megtanítaná az embereket az öngondoskodásra az evolúció törvényeinek megfelelően.

2015. dec. 26. 11:28
 18/30 A kérdező kommentje:
Nem akarom elkerülni végül is, csak feldühödtem ezen az egészen.... De azért becsületesen fizetek ezek után is, mint ahogy eddig is. De azért akkor is elkeserítő, na! Mert mi lesz ha legközelebb filmet kérnek tüdőszűrőhöz? Vagy bőr fertőtlenítőt a műtét előtt? Esetleg tűt a védőltáshoz? Mikor lesz ELÉG? És mikor lesz az, hogy valaki az asztalra csap, hogy ez így ebben a formában nem szolgáltatás és nem mehet tovább?
2015. dec. 26. 18:12
 19/30 anonim ***** válasza:
Ez nem az egészségügy hibája..., hanem a kormányé. Nincs pénz a kórházak ellátásra, nincs pénz gyógyszerekre, különböző eszközökre, nincs elegendő munkaerő. Így mégis hogy nyújtsanak megfelelő szolgáltatást?
2015. dec. 26. 21:28
 20/30 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék, itt vannak az idei gazdálkodási adatok. Nyilvános, bármikor, bárkinek megtekinthető az OEP honlapján, a befizetésekből arra (se) futja, amit tapasztalsz.

Magyarországon állami egészségügyi biztosítórendszer van. Ez kötelező, éppúgy, mint a gépjármű-felelősségbiztosítás. Ott nem pampogsz, ha húsz évig nem okozol balesetet és mégis fizetni kell?

Ha nem tetszik a rendszer, költözz ki máshova, ahol magánbiztosítós az ellátás, aztán mosolyogj, mikor közlik veled, hogy 50 felett már jóval drágább, ha kötnek veled egyáltalán. Itt viszont ne az egészségügyben dolgozókon vezesd le a frusztrációdat, mert ők tartják még állva a rendszert, lóf.sz pénzért. Ha ennyire tökös csávó vagy, menj tüntetni, írj petíciót, vagy gyújtsd fel magad a Parlament előtt.

2015. dec. 27. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!