Hogyan lehet elkerülni a TB fizetési kötelezettséget?
"Nagyjából 25 évnyi tb-dből vehetsz kisebb vidéki városban egy másfél szobás panelt."
Azért azt ne feledd, hogy kamatos kamattal már nem csak azt vehetnél belőle. Ha jól menő világcégek osztalékrészvényeibe rakod akkor egy jó közgazdász ismerősöddel számoltass csak utána mekkorára duzzadhat az az összeg. Ráadásul azt a vagyont örökül hagyhatnád gyerekednek vagy unokádnak!!! De ha netán nem forgatod és csak egy garzont vehetsz belőle, akkor a gyereked máris nem kollégiumban vagy albérletben sínylődik ha továbbtanul hanem a saját lakásában élheti diákéveit. Így meg mások gyerekei teszik ugyanazt, a te pénzedből.
Ugyan kinek a gyerekei teszik ezt?
Azt pedig ugye nem akarod előadni, hogy 25 év alatt sem te, sem a gyerekeid nem jártak orvosnál, és nem váltottatok ki egyetlen doboz támogatott gyógyszert sem...
"Azt pedig ugye nem akarod előadni, hogy 25 év alatt sem te, sem a gyerekeid nem jártak orvosnál, és nem váltottatok ki egyetlen doboz támogatott gyógyszert sem..."
Nézzük csak, kamu és túlzások nélkül: 25 év alatt egyszer voltam bárányhimlős, és csak azért mentem orvoshoz mert az bejelentési kötelezettséggel jár. A felírt gyógyszert nem váltottam ki rá. Ha meg jogosítványt újíttatás végett jártam orvosnál, azért fizettem neki ahogy kell és nem a TB-re történt. A többi esetben kizárólag magánklinikán jártam, egyszer lézeres látásjavítás végett, többször meg fogorvosnál.
"Ugyan kinek a gyerekei teszik ezt?"
A befizetett adód, így a TB-járulék is lehetőséget ad arra hogy magáncégek túlszámlázott állami megbízásokat nyerjenek el és milliárdosok jöjjenek így létre. Abból a pénzedből nagyon keveset lát a saját gyereked. Sajnos ez van.
Ha hivatalosan hajléktalan vagy, nincs tb fizetési kötelezettséged.
Szerintem is el kellene törölni a közteherviselést.
Mindenki fizesse magának a kezeléseket, vagy az egészségbiztosítást. Aki meg csak élősködne az állam tőgyén, az dögöljön meg. Hamar kitisztulna a társadalom, és a piaci alapon működő egészségügy megtanítaná az embereket az öngondoskodásra az evolúció törvényeinek megfelelően.
Tessék, itt vannak az idei gazdálkodási adatok. Nyilvános, bármikor, bárkinek megtekinthető az OEP honlapján, a befizetésekből arra (se) futja, amit tapasztalsz.
Magyarországon állami egészségügyi biztosítórendszer van. Ez kötelező, éppúgy, mint a gépjármű-felelősségbiztosítás. Ott nem pampogsz, ha húsz évig nem okozol balesetet és mégis fizetni kell?
Ha nem tetszik a rendszer, költözz ki máshova, ahol magánbiztosítós az ellátás, aztán mosolyogj, mikor közlik veled, hogy 50 felett már jóval drágább, ha kötnek veled egyáltalán. Itt viszont ne az egészségügyben dolgozókon vezesd le a frusztrációdat, mert ők tartják még állva a rendszert, lóf.sz pénzért. Ha ennyire tökös csávó vagy, menj tüntetni, írj petíciót, vagy gyújtsd fel magad a Parlament előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!