Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Rivotrilt 16 évesen?

Rivotrilt 16 évesen?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és a pszichiáter Rivotrilt írt fel. Annó olvastam egy könyvet, ahol heroin és egyéb drogfüggő emberek ezt szerezték be és szedték be mikor nem volt más. Az interneten is csomó rossz dolgot találtam róla. Nem akarom ilyen szintetikus szerekkel bombázni a szervezetem. De azt sem mondhatom, hogy héé doki, én ezt nem szedem be, elvégre ő az orvos.. én nem érzem olyan komolynak a problémámat, hogy ilyen orvosságokat kelljen szednem. Mitévő legyek? egy hónap múlva mennem kell ellenőrzésre, ha nem szedem be, úgyis feltűnik neki, hogy nincs változás.

2015. dec. 17. 13:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Én már több, mint egy éve szedem, 17 évesen kezdtem. Nagyon ráfüggtem, már le akarok róla szokni de nem nagyon megy, mert jönnek az elvonási tünetek.. Hát elég kellemetlen... :D De ne olyan durvára gondolj, megnyugszol tőle, ellazulsz, de nem úgy, mintha be lennél lőve.. Először úgyis kisebb adagokat kell szedj, hogy hozzászokj.
2015. dec. 17. 14:07
 2/7 homo ludensz ***** válasza:

Rivotril van 2mg.-os és 0.5 mg.-os is legalábbis én ezeket láttam. A 0.5 mg.-ost szedem reggel 1-et. Régebb óta szedem és járok időnként vérvizsgálatra egyéb okokból de sosem vetődött fel hogy abba kéne hagynom. Valójában minden gyógyszernek vannak mellékhatásai de értő módon a pszichiáter aki orvos úgy véli mikor felírja hogy a hasznos hatása miatt mégis érdemes szedned. Nem írtad a dózist és a napi adagot. Általában 4 hetet szoktak adni a kontrollra. Valóban kedvelt gyógyszer a fogyasztók körében

de az egy más világ tudod. Azok isznak rá meg marékkal veszik be. Az az ő dolguk..A betegségednek ott a fonákja hogy akkor sem ismernéd be ha egy klinikán látnál néhány súlyosabb esetet hogy furcsán viselkedik.

2015. dec. 17. 20:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Hupsz, elmaradt. A 2mg-osból egy negyedet kell, naponta egyszer.
2015. dec. 17. 22:02
 4/7 homo ludensz ***** válasza:

Nem lenne neked is egyszerűbb a 0.5mg.-ost egyben bevenni.

Az a 2mg.-osnak a negyede ha jól számolom és nem kell négy részre farigcsálni.

2015. dec. 18. 20:08
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom Szerbiában nincs 0,5ös,de a hangsúly nem épp ezen volt
2015. dec. 21. 10:38
 6/7 homo ludensz ***** válasza:

Azt hogy Szerbiában milyen a gyógyszer felhozatal azt én innen Budapestről nem tudom megítélni. Tudom milyen keserves egy 2mg.-os tablettát négy részre faragni. Ezért javasoltam a 0,5 mg.-ost.

Ami a lényeget illeti nem kell könyvet olvasnod csak olvasd el a gyógyszer mellé kapott tájékoztatót és már el is megy a kedved a szedéstől.

2015. dec. 21. 20:25
 7/7 A kérdező kommentje:

Szerncsére nem tudom elolvasni, mert szerbül van :D

Igen, amúgy elég rossz, meg mindih szanszét hullik.

2015. dec. 22. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!