A felmondott aneszteziológus panaszkodik, hogy - az ügyeleti díjak nélkül bruttó 509 ezer volt a fizetése. Szerintetek enni pénzért nem dolgozhat egy orvos?
csak referenciának:
az én alapbérem bruttó 520 ezer forint, 40 órás a munkahetem, ezért a pénzért ténylegesen kb napi 6 órát dolgozom, nincs beosztottam, nincs felelősségem, nem kell ügyeletet tartsak, pláne nem kell emberi életekért felelnem...és nem keresek jól a szakmámban, hanem az alsó harmadban...
szóval a pofátlanság az, hogy rosszul fizetjük az orvosainkat, végkimerülésig dolgoztatjuk őket (te se szeretnél napokig ügyelni, ugye?), és arra kényszerítjük őket, hogy fekete jövedelemből éljenek...
és igen, szar, hogy te csak minimálbért keresel, de te is továbbtanulhatsz ;)
Tipikus magyar mentalitás: ha nekem szar, legyen másnak is az.
Mást sem fizetnek meg, ez igaz. De ez nem válasz arra, hogy az orvosok miért kapnak nevetséges fizetést...
Nem lehet ezt annyival lerendezni, hogy "másnak is szar, kussoljál!".
Azért vicc, hogy az ember tanul 6 évet az egyik legnehezebb egyetemen, közben dolgozni, pénzt keresni nem igen tud, viszont a kiadása rengeteg (a könyvek, eszközök bizony nem két fillérbe kerülnek), aztán mikor elkezd dolgozni, kap kemény nettó 134 ezer forintot.
Igen, magyar vagyok, magyar mentalitással, ha ez bűn is, vállalom, de félreértettél nekem nem szar.
Csak nem állom a felsőbbrendűséget.
Milyen felsőbbrendűség? Mégis melyik orvos mondta azt, hogy "nekem adjanak több pénzt, mert én megérdemlem, de másnak a fizetését nem kell emelni, mert ők csak annyit érdemelnek"? Szerintem semelyik.
Igen is szánalmas dolog azzal lezárni a kérdést, hogy "másnak is szar". Ugyanis ez baromira nem vezet megoldáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!