Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Medrol szedésevel kapcsolatban...

Braunito kérdése:

Medrol szedésevel kapcsolatban milyen mellékhatások lehetnek az esetemben?

Figyelt kérdés

Üdv!

hörghurut gyulladásomra írtak fel medrolt, 3 napig 16 mg ot kell szednem / 3 napig 12 mg ot

/ 3 napig 8 mg ot

És így így tovább és így tovább. Összesen 30 szemet kell beszednem, ami 120 mg ot jelent. az a kérdés ebben a dózisban, milyen mellekhatások lehetnek? Él sportoló vagyok és félek hogy kifog hatni az izomzatra is?! Várom kedves véleményeteket, Hölgyek, Urak. Üdv

2015. nov. 23. 11:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hörghurutra Medrolt?? Annyira súlyos, hogy antibiotikum nem lett volna elég?
2015. nov. 23. 14:03
 2/12 A kérdező kommentje:
Az doki írta én pedig nem akartam felülbírálni ismeretek hiányában! Azt sem mondta hogy súlyos lenne egy szóval sem! Vizsgált, írta a medrolt és mellé antibiotikum ot is! Mi a véleményed? Azért írta ezeket mert valóban súlyos?
2015. nov. 23. 19:41
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem vagyok orvos, de tudtommal szteroidot ennél súlyosabb betegségekre szoktak adni. Ha valóban hörghurutról van szó, akkor nem igazán értem, miért van rá szükség.

Nekem van egy viszonylag ritka tüdőbetegségem (szarkoidózis), ami a tüdőben gyulladásos gócokkal és nyirokcsomó megnagyobbodással jár. Erre is csak a súlyosabb állapotokban szoktak szteroidot adni, én eddig megúsztam, szerencsére az orvosok nem javasolták, de féltem is tőle, mint a tűztől. Csak nehogy szterót kelljen szednem.. Elég sok mellékhatást okozhat.

2015. nov. 23. 20:18
 4/12 A kérdező kommentje:
Ma voltam vizsgálaton, csinaltak egy röntgent, elmondtam hogy sokat köhögnöm és köpök, meghalgatta a hallgatójaval a légzést, ennyi! Azt mondta akut hörghurut erre írt szteroidot, antibiotikumot, meg köhögés csillapítót! Ennyi . Ja meg azt mondta hogy elsején mennyek vissza és csinál egy hörgő tükrözést. Kb ennyi. Elég az zavarossá vált ez az egész! Szerinted 30 szem 4 mg os szteroidtol várható mellekhatások bőven? És légyszíves írd le a véleményed a többiről is. Köszi üdv.
2015. nov. 23. 21:09
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megijeszteni, az orvos nyilván okkal írta fel, de nem árt tudni a mellékhatásokról:

[link]

És a hörgőtükrözés:

[link]

2015. nov. 24. 09:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

attól függ mennyire erősek a hormonreceptoraid.

van akinek nem érzékenyek a hormonreceptorok, kis vizesedés a bőr alatt és ennyi.

nekem érzékenyek és erősek, én az összes mellékhatást produkáltam amit leírtak.

a vénáim azóta is romokban hevernek.

16 fokban egyszál ujjatlanban ültem otthon, hőmérőt kellett a gyereknek betenni a szobájába hogy ne fázzon meg, mert nem éreztem a hideget abszolút.

zabálási rohamok, kiszőrösödött arc.

pokoli volt.

azóta is mindent elkövetek hogy ne kapjak.

inkább szenvedek.

35/l

2015. nov. 25. 16:13
 7/12 A kérdező kommentje:
Eddig bevettem 12 db 4 mg -os medrolt, de eddig nem produkaltam semmi tünetet! Mondjuk annyit észre vettem ha erősen köhögök, fáj a mellkasom és egyfajta viszketés érzek a tüdőm ben! Az az egy érdekes számomra hogy azért kapta ennyire erős gyógyszert mert komoly a baj?! Mert ezt nem emelte ki a doki.vélemény?
2015. nov. 25. 21:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Hörgőtükrözés mikor lesz? Abból kiderülhet, mi a probléma.
2015. nov. 26. 14:58
 9/12 A kérdező kommentje:
Elsején barátom! Félek is a vég eredmenytol mert ma egész nap nagyon csúnya barna kepeseim voltak! Szerinted mitől lehet? Kávé kakaó stb kilőve. Legutbol jön! Vélemény?
2015. nov. 26. 20:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Passz, nem tudom, mi lehet. Esetleg tüdőgyulladás.
2015. nov. 28. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!