Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyit adjak a dokinak a...

Mennyit adjak a dokinak a műtétemért?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lehet, hogy elég bugyuta a kérdésem, de hála az égnek, még soha nem voltam hasonló helyzetben, és tanácstalan vagyok.

Hétfőn műtik a kezem, mert guyon alagút szindrómám van (ez 1 idegpálya sérülés miatt kialakult betegség, ami miatt az utsó 2 ujjam nem működik), és fogalmam sincs, hogy mennyit illene adnom a dokinak, aki a műtétet végzi..

Egyáltalán mikor adjam a pénzt? Előtte, utána? Csak neki adjak, vagy a nővéreknek is, akik olyan kedvesek?

A műtét után még pár napot bent kll feküdnöm, és biztos sokat fognak segíteni..Lécci mondja meg valaki, hogy ilyenkor mi a szokás..Előre is köszönöm, 45/F

2010. márc. 20. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A pénzt a műtét után add oda, előtte valahogy olyan furcsa.

Én egy nővérnek adtam, aki jobban foglalkozott velem műtét után.

2010. márc. 20. 17:55
 2/10 anonim ***** válasza:
mi az hogy mennyit illene adnod? semennyit, van fizetése, minek adnál?meg mi az, hogy azért adsz mert kedvesek?akkor adjál a gyereked tanárjának is, mert kedves vele....ezt a hülyeséget. én orvos szeretnék lenni, de biztos, hogy nem fogadnék el hálapénzt...
2010. márc. 20. 18:02
 3/10 A kérdező kommentje:
Én is azt gondolom, amit a második kommentelő, de úgy érzem, hogy kihatással van az eseményekre az, hogy eddig nem beszéltünk a pénzről. Már többször eltolta pl. a doki a műtét időpontját, és a viselkedésén is azt érzem, hogy valamire vár..Mondjon már valaki 1 számot! :)
2010. márc. 20. 18:32
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
hát akkor b*ssza meg az orvos, keress értelmeset. szerintem egy papír 200-as elég lesz.
2010. márc. 20. 19:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az elsőnek van igaza,a második válaszoló még nagyon fiatal lehet a válaszából ítélve.

Ez a "ne adj pénzt mert azért fizetik" hozzáállás egy JÓLÉTI TÁRSADALOMBAN megállja a helyét,ott ahol az orvosokat reálisan honorálják.De magyar viszonylatban sajnos ez nem így van.Itthon egy kezdő orvos 95(!!!)ezer ft-ot keres,egy szakorvos pedig kb 120ezret!Ebből kell befizetnie a számláit,ennie,iskoláztatnia a gyerekeit stb.. Paraszolvencia nélkül ÉHEN HALNÁNAK.Természetesen nem csak az orvosokra vonatkozik ez hanem az összes EÜ dolgozóra.Egy szakképzett,tapasztalt nővér 30(!) év munkaviszony után sem keres többet kb 90-100 ezer ft-nál!

A paraszolvencia régi szokás nálunk,a beteg ezzel fejezi ki a háláját!De nem csak ezen a területen!Adunk az étteremben a pincérnek is nem?Adunk a fodrásznak is,a postásnak is,és ha olyan területen dolgozunk,mi is kapunk!Pont a doktornak ne adnánk?Én nem vagyok az,nem azért mondtam ezt.Szerintem adj egy 10est neki egy boritékban akkor amikor odaadja a záródat és hazaküld,vagy adhatod az utolsó kontroll után is.A nővérnek adhatod a felét.Nem luxusra lesz nekik hanem ételre és számlára.Sajnos itt tartunk.

2010. márc. 20. 20:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Most olvastam a kérdező kommentjét,szerintem nem arra vár,ez ahhoz nem olyan kaliberü beavatkozás,vagy nem egy szülés.De ha nagyon úgy érzed hogy tényleg így van akkor lehet hogy keresned kéne más dokit,de szerintem nem emiatt odázza.
2010. márc. 20. 20:22
 7/10 anonim ***** válasza:

Sztem 10-15eFt elég. Én az első és második gerincműtétem után adtam 20e. A harmadiknál 30-at!

Ki mennyit engedhet meg magának!

Nővéreknek nem adtam, mert nem igazán foglalkoztak a betegekkel. Ha segítenek, akkor sztem két-három ezer Ft-ot lehet adni annak, aki a legtöbbet foglalkozik veled.

Egyébként én sem vagyok híve a hálapénznek, de én úgy gondolom, hogy bármikor oda kerülhetek megint a dokihoz!

Mások sem élnek több pénzből, és nem kapnak hálapénzt! De ez egy egészen más kérdés.

Sok sikert a műtéthez, és gyors, probléma mentes felépülést kívánok!

2010. márc. 20. 20:36
 8/10 anonim ***** válasza:

20.36-os vagyok.

Én akkor adtam oda a pénzt, mikor a zárójelentésemet odaadta. Elméletileg akkor az orvosi szobában kéne lenni, négyszemközt, és akkor nem annyira kellemetlen a helyzet!

2010. márc. 20. 20:39
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, azóta megoldódott a probléma. A vártnál könnyebben ment, kár volt izgulni..

Különben azt nem tudja valaki, hogy a gipszelő orvosnak mennyit szoktak adni, mert nekem úgy tűnt, hogy elégedetlen volt..:/

És köszönöm a jó kívánságokat, már jól vagyok!

2010. márc. 27. 12:36
 10/10 anonim válasza:
adj oda egy tizest. örüljön hogy kap pénzt.
2010. júl. 14. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!