Miért igy vesznek vért?
olvastam most pár régebbi kérdést, hogy kisgyereknél csak lefogják a kezét, de nem szoritják el ugy, mint felnőtteknél a karját
és, hogy egy kisgyereknél ( kb 2 éves) ugy vettek vért, hogy a nővér ölében ült és az anyukát ki is küldték ( 2x szúrták meg, mire sikerült)
miért kell kiküldeni??
és amikor tavaly vért vettek tőlem ( 15 évesen) akkor nekem sem szoritották el a kezemet, csak egy nővér "lefogta" ( ami semmit nem ért)
pedig emlékszem, hogy amikor pici voltam, akkor elszorították nekem is rendesen és valamilyen színes "elszorító" volt :D
miért nem lehetett rendesen elszoritani??
Az elszorításhoz nem tudok hozzászólni.
De az anyukát azért küldik ki, mert a legtöbb kisgyerek sokkal jobban viselkedik, ha nincs ott a szülő.
A kérdésed első felére azt hiszem, tudom a választ. Engem is kiküldtek, amikor az akkor egy éves gyerekemtől vért akartak venni. Azt mondta a nővérke, hogy azért, mert
1. az anyuka nem biztos, hogy fixen tudja ölében tartani a gyermeket,
2. vérvétel után könnyebben és gyorsabban megnyugszik a csemete az édesanyja karjában.
A kérdés második felét tulajdonképpen nem is értem. A kar elszorítása teljesen általános dolog gyereknél és felnőttnél is. Egyetlen csemetémtől sem vettek úgy vért, hogy kézzel szorították volna el a mancsát.
szerintem is alap lenne
én sem értettem, hogy miért nem raktak fel elszoritót
és igy sokkal jobban fájt
Én mar nem tudom, hogy hány eves voltam, amikor rendesen vettek vert :D ( amikor pici voltam)
De hogy 15 évesen miért nem szorítják el nem értem :'D
De ezt eddig nem is tudtam, hogy nem lehet tőlük rendesen vert venni :O
A fejéből? :OOO
Hogyan?
Nem kell ezen vergődni!
Én literszámra adtam vért! Akik egy tűszúrásnyi dologról beszélnek nem tudják mi a "vérvétel". Egy pinduri tűvel, mint egy szúnyogcsípés! Ne legyetek már nevetségesek!
Egyáltalán nem olyan, mint egy szúnyogcsípés :'D
Azt észre se veszem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!