Miért az ujjhegyből vesznek legtöbbször vért, amikor az az egyik legérzékenyebb terület?
Mert tele van hajszálerekkel és ott lehet a legkisebb sérülések elég vérhez jutni.
Szerintem.
Jó, hogy ki nem találod már, hogy direkt azért csinálják ott, hogy fájjon...
Ott sok a hajszálér, azért veszik onnan. Na meg az ujjadat tudod jól mozgatni, hogy mondjuk odacseppentsd a vért a kis papírkára, míg mondjuk ha a hátadat szurkálnák, az kevésbé lenne megoldható...Egyébként meg nem igazán fájdalmas, nem is értem a hisztit.
A vérvételt meg azért csinálják a könyökhajlatból, mert ott elég felületesek a vénák és ott fáj legkevésbé.
Abban igazatok van, hogy nem a klasszikus vérvételre gondoltam, hanem amikor csak kis mintára van szükség. Bocsánat, már rég voltam orvosnál, nem mindenre emlékszem.
De azt tudom, hogy párszor volt részem ilyenben, (egyszer vagy kétszer talán) és bizony, eléggé fájdalmas volt, jobban éreztem, mint amikor a könyökhajlatból vették.
Apám is mindig ezen csodálkozott, miért az ujjbegyet szúrják, mert ő is járt így, és sokáig nem tudott rendesen fogni utána, fájt a helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!