Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Váltsak orvost vagy ne?

Váltsak orvost vagy ne?

Figyelt kérdés

SZTK-ba járok nőgyógyászhoz már több, mint egy éve. Fogamzásgátló íratás miatt többek között. Az lenne a problémám, hogy amikor a doki felírta a gyógyszert, csak megvizsgált, felírta, majd utána küldött vérvételre, aztán utólag vittem a papírt és épp hogy csak ránézett, azt mondta jó lesz, meg se nézte rendesen hogy mik az értékek. Híztam ez alatt az egy év alatt majdnem 10 kilót, ennek nagy része az első fél évben jött fel. Rettentően látszik, mivel csak 158 centi magas vagyok. Most szerdán fogy el az utolsó doboz gyógyszerem, következő hét csütörtökön kell elkezdenem majd az újat. Most mennék kedden dokihoz, de nem tudom mi legyen. Szerettem volna többször is gyógyszert váltani, de mindig azt mondta, hogy nem kell. De így nem tudok lefogyni, és egyre rosszabb. Amúgy bevált a gyógyszer, csak ez a hízás...Most fontolóra vettem az orvos váltást, de nem tudom mi tévő legyek. Területileg a szigetszentmiklósi rendelőintézethez tartozok, máshová mehetek ingyen orvoshoz? Vagy máshol fizetnem kell? El tudom intézni a doki és gyógyszerváltást (vérvétellel mindennel együtt) 1 hét alatt? Ti váltanátok emiatt? Vagy inkább érdemes lenne magánorvoshoz mennem? Akinek van tapasztalata ilyesmiben, vagy szimplán magándokihoz jár, tudna esetleg ajánlani jó orvost? Elnézést, hogy hosszú lett, köszönöm előre is a válaszokat! :)

20/L

2010. márc. 14. 20:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Először is....fogamzásgátló íratásnál a doki is csak találgat. Nem kell ellőtte elküldenie vérvételre, mert azokon általában májfunkciót néznek. Szóval mikor elvitted neki a papírt, csak azt nézte meg, hogy nem-e van vmi baja a májadnak a gyógyszertől De ezek szerint nem volt.

Az már kellemetlenebb, hogy híztál tőle, még sem adott másikat.

Ha nem bízol benne, és van rá pénzed, akkor menj el egy magándokihoz.

2010. márc. 14. 21:20
 2/4 anonim válasza:

Szia!

Előfordulhatnak bizonyos hölgyek, Akik sajnos vagy nem szedhetnek fogmazásgátlót, mint én vagy ha szedhet is, de meghízik Tőle, mint Te!

Így lehet, hogy hiába váltana gyógyszert az első időben vagy jobban meghíznál, mert más a hatóanyaga vagy marad minden ugyan így sajnos.

Mivel bevált a gyógyszer, ezért nem ír Neked másikat!!!

De máshová is mehetsz ingyen orvoshoz, a fizetősök sajnos mindig jobbak!

Jó Neked, hogy a Dokid vérvételt is nézett, mert sokan sajnos nem is szoktak!!!

Szerintem ne nőgyógyászt váltsál, hanem körzetit, Aki más területen is megvizsgál!!!

Sok sikert: Anita

2010. márc. 17. 19:57
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek a választ!

Maradok még ennél a dokinál, most megpróbálok fogyni megint, hátha sikerülne nyárig alkotni valamit :) Aztán úgyis át kell jelentkeznem másik orvoshoz, meg addig megpróbálok keresni magándokit aki jó is és nem dolgozik drágán, majd meglátjuk :)

2010. márc. 17. 20:49
 4/4 anonim ***** válasza:
2010. márc. 17. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!