Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit javasoltok, váltsak orvost?

Mit javasoltok, váltsak orvost?

Figyelt kérdés

Voltunk lent a szokásos orvosi vizsgálaton. Most 8 hónapos a lányom. 7 hónaposan 6,8 kg volt, most 7 kg. Azt mondta, hogy kevés a sùlygyarapodása. Pedig rendesen eszik, csak rengeteget mozog..kapaszkodva lépeget, mindent megnéz, ugrál, mászik... Meg hogy 2x adjak neki egy nap fözeléket!! Ez normális dolog? Egyszer adtam neki sütötököt estére, úgy megfájdult a hasa, hogy alig aludt valamit egész éjjel úgyhogy tápszert kap.

Múlt héten belázasodott de más tünete nem volt. Levittem, egy másik gyerekdoki rendelt, aki megvizsgálta és azt mondta, hogy ez egy 3 napig tartó vírus, majd kimegy belöle, akkor vigyem vissza ha 5. napon is lázas. Szerencsére tényleg elmúlt 3 nap alatt. De azt gondoltam tudnia kell erröl a saját orvosának is, aki rögtön beutalta vizeletvizsgálatra.

Elmeséltem mindezeket anyámnak, aki kapásból azt mondta, hogy ö a helyemben orvost váltana, mert nem szereti azokat, akik könyvböl diagnosztizálnak.

Szerintetek is váltsak? Vagy mindezeknek így kell lenniük?

2011. máj. 6. 14:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Én nem látom, hogy olyan rossz lenne a dokitok. Nyilván az étkezési tanácsai lehetnek jók vagy rosszak, ezt az anyuka mindig jobban tudja, hiszen ő ismeri saját csemetéjét. A vizeletvizsgálattal is csak óvatos volt, vagy alapos, nem feltétlenül volt az rossz döntés. Így egyértelműen kizárta, hogy gyulladása, vagy bármi egyéb baja lenne még a babádnak.
2011. máj. 6. 14:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Én váltanék. Igaza van anyukádnak, az a doki, aki nem a gyerekre kíváncsi, hanem rámondja, hogy kevés vagy sok a hízás (tankönyv szerint) az nem kompetens, tényleg csak könyvből diagnosztizál. A jó gyerekdoki meg akarja ismerni a gyereket, a szülőt, a körülményeket, mert tudja, hogy minden baba, minden család más. Ami az egyik babónak sok, a másiknak pont jó, vagy kevés.
2011. máj. 6. 14:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam is naponta ebédel húsosat és vacsorára is ilyeneket eszik, hogy zöldségek rizzsel, vagy főzelék ebédről, pedig már 1 éves, ez nem ördögtől való tanács szerintem se.

Ha az én dokim vizeletvizsgálatot kérne, akkor biztos örülnék neki, sok mindent lehet látni a vizeletből. A gyereked hátrányára semmi nem vált, nem értem, miért akarnál dokit váltani, persze tedd azt, ha kedved van hozzá.

2011. máj. 6. 15:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is csak alapos a dokid! Örülj neki. Az én dokim azzal sem foglakozott, hogy hónapokig alig gyarapodott, illetve volt, hogy állt a súlya a gyereknek. Szerinte túl aggódtam. Emiatt privát gyerekdokit kerestem ,aki labort kért és kiderült, hogy vashiányos. 3 hónapig kapta a vasat, közben olyan étvágya lett, és olyan ütemben kezdett nőni, hogy csak néztünk. Tehát szerintem jobb félni, mint megijedni. Egyébként egy 8 hós babának tényleg 2-szer kell már egy nap főzeléket husival ennie. És jó ha még mellette mondjuk egy kis tejpépet vagy valami hasonlót is eszik egyszer.
2011. máj. 6. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!