Vérvételes laborom nagyon rossz lett és nem tudom mit gondoljak. Nagyon aggódjak?
CRP 7,2 mg/l jó: 5 mg/l alatt
kreatin kináz: 209 jó: 24-170
süllyedés 2 mm/óra jó: 3-11
Vizeletben
20-25 ép vvt nyákfonál
Hemoglobin: pozitív
27 éves lány vagyok:(
márpedig ezt a háziorvosnak kell megmutatnod vagy a helyettesének, ő is tudni fogja h hova kell ezután menned, ugyanis a háziorvos vagy a helyettes fog neked beutalót adni a további vizsgálatokra.
amúgy meg nemolyan vészes. az emlekedett crp valszeg egy gyulladást jelent a szervezetedben. a kreatin kináznak az izmokhoz van köze, illetve a szövetekhez.
az alacsony süllyedés pedig nemolyan vészes, a magasabb ad okot inkább félelemre. az alacsony süllyedés oka lehet vérszegénység például.
eü suliban dolgozom, így talán gyorsabban bejutok szakemberhez.....
gyulladás...hát ez az, hol??? :(
fhúha...nemtudtam h ennyi betegséged van. a szívizomra érdemes odafigyelni, mivel a kreatin és süllyedés értékeid összefüggésben állhatnak a szívizombetegséggel. kreatin az izomszövetek miatt, süllyedésed pedig a vérszegénység mellett szívelégtelenséget is jelezhet.
sztem mindenképpen juss el mégegyszer egy kardiológiára.
Ennyi adatból csak tippelni lehet (mint a neten keresztül mindig), de nem ártana, ha a tüneteidet is leírnád.
Inkább az az érdekes része a labornak, hogy vvt. és hemoglobin van a vizeletben. Jobb esetben húgyúti fertőzés, rosszabb esetben a vesédet támadta meg valami .
A gyulladások, veseérintettség, vetélés mellett figyelembe véve a korodat és nemedet is én először immunológiai szakrendelésre mennék, mert ezek inkább autoimmun betegségre illenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!