0-ás vércsoportú vagyok. Milyen anyag nincs a véremben?
Figyelt kérdés
Ma tudtam meg,hogy 0-ás a vércsoportom,az RH faktort még nem tudom.
Akinek 0-ás a vércsoportja annak milyen anyag nincs a vérében?
A vagy B antitest vagy antigén nincs benne?
2015. júl. 31. 11:43
1/3 anonim válasza:
Az antitestek (ellenanyagok) azok az anyagok, amit bizonyos fehérvérsejtek (B-sejtek) termelnek a szervezetnek idegen anyagok, az antigének ellen.
A 0-ás vörösvértest felszínén nincsen se A lánc, se B lánc, tehát ha A lánccal vagy B lánccal találkozik a szervezet, azt antigénnek érzi, és antitestet, ellenanyagot kezd termelni mindkettő ellen.
Tehát a kérdésedre válaszolva: antigén nincs a vörösvértesteden, antitested van A és B lánc ellen is. Ezért kaphatsz csak 0-s vért, mert az A, B, AB-s vörösvértesteket kicsapnák a termelődő ellenanyagok.
2/3 anonim válasza:
A vörösvértesteken nincsen sem A, sem B antigén. A vérplazmában elvben lehet anti-A és anti-B antitest.
3/3 anonim válasza:
Én nemrég voltam orvosnál és akkor mondta (én is 0-ás vagyok) hogy két évente kell igazolni a vércsoportot, mert addig érvényes. Az antitestek változnak elvileg. Tehát amivel születtél se fogadható el. Én egy régi papírt vittem, amin rajta volt és mondta, hogy ez már nem érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!