Ha egy csont titaniummal van rögzítve, akkor nem áll fenn a veszélye, hogy az anyag előbb-utóbb elfárad?
Figyelt kérdés
Amit olvastam róla, az hogy a titánt egyre sűrűbben alkalmazzák, a szervezet sokkal könnyebben "megbarátkozik" vele, így esetenként eltávolítani sem muszáj. Anno nekem a karomba lett helyezve ilyen lemez, de nem tudom milyen intenzitással merjek újra edzeni, mik lehetnek ennek a veszélyei. A korlátait már tapasztaltam, bizonyos irányú erőkifejtéseknél.2012. aug. 19. 21:35
1/2 anonim válasza:
A rögzítés anyaga elfáradhat, még jó, hogy a csont összeforr.
Nyilván ha benned maradt a lemez, akkor néha érezheted hátrányait, ha irritálja az izmokat mozgás közben. De ezt neked kell kitapasztalni. A csont gyógyulása után ugyanolyan terhelést kell kibírnia mint sérülés előtt, de mint említettem, mozgás közben esetleg irritálhat az idegen test.
Ha valamiben akadályoz, akkor biztosan el lehet távolíttatni az orvossal.
2/2 A kérdező kommentje:
De maga a titánium anyaga ugye nem törhet el a karomban?
2012. aug. 20. 19:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!