Szoktak hasmaszazzsal gyógyítani akármilyen puffadást vagy hasonlót orvosilag?
Ez csak elméleti kérdés vagyis csak érdekelne hogy van-e ilyen egyáltalán?
Előre is köszi! :)
Nem hinném, hogy van orvos, aki például: 2 héten át, napi 2 órában simikézi a beteg hasát, hogy múljon a puffadás.
Egy természetgyógyász vagy masszőr igen, mert fizetsz érte...
Babáknál már hallottam ilyenről, van is hozzá hasmasszázskrém.
Ha hasfájós lenne a babám biztos kipróbálnám. Egyébként mégy nagyanyám mesélte amikor anyukámnak kisbabakorában fájt a hasa, a karjára hasra fektette és dörzsölgette a hátát derekát. A "bántó szelek" :D távoztak és utána megnyugodott és nem volt már baj :)
Igen. Sőt, szorulást is. Okleveles gyógymasszőr (nem frissítő masszőr meg hasonló!) orvosi utasításra és felügyelettel végezheti.
Enyhébb változata valóban ismert a babamasszázsban és eredményesen alkalmazható.
Aki simikézésről beszél, annak kevés fogalma van róla.
Miután már Te is múlt időben beszéltél az ismerősöd esetérő, bizonyára tudod, hogy nem úgy történt. Sajnos gyógyszerközpontú térsadalomban élünk, ezért az orvosok nagy része nem is szokta a gyógyszerek helyett az altarnatív gyógymódokat javasolni. Mindenesetre a kérdésedre a válaszom:
A hasmasszázs székrekedés, puffadás, a hasizmok gyengesége esetén hatásos. Habár a hasmasszázs a svédmasszázs egyik része, mégsem végezhető svédmasz
szőri képzettséggel. Ennek oka, hogy a hasmasszázs közvetlenül a vastagbélre hat. Kizárólag szakképzett gyógymasszőr végezheti, és ő is csak a kezelőorvossal egyetértésben, illetve előírására. Ez a mély hasmaszszázs nem tévesztendő össze az akár laikus által is végezhető egyszerű, nyugtató hatású simításokkal, amelyek csak a test felszínes rétegeire hatnak.
Azt persze bárki végezheti, még az anyuka is szokta amikor fájlalja a gyereke a pociját! És működik! :)
Kedves utolsó!
A Wikipedia szövege "nyilt tartalmú", azaz "nem megszorító szerzői jogi feltételekkel" (tehát szabad licence) kerül publikására, amik kifejezetten engedélyezik az információ másolását.
A szabad licenc másként szabadon felhasználhatót is jelent, így a tartalom felhasználása nem minősül lopásnak.
Úgy gondolom ha valaki ismeri a választ - de nincs kedve és/vagy ideje leírni századszorra is azt, amit már valaki más is megfogalmazott és eltárolt - és segítő szándékkal a kérdező tudomására juttat, kevésbé érdemel cinikus és minden jogi alapot nélkülöző kritikát, mint az akinek fogalma sincs arról, hol is keresse a kérdésére a választ.
Be kell, hogy lássam tévedtem.
A nyilt tartalmat elég figyelmesen elolvastam, csak rosszul értelmeztem. A Wikipediaból idézett tertelom közzétételét a felhasználási feltételek tartalmazzák, melyben egyértelműen "pirossal kiemelve" szerepel, hogy internetes továbbterjesztés esetén fel kell tüntetni az adott szócikkre hivatkozó linket a szövegben!
Akkor én ezt most utólag megteszem:
Mentségemre szolgáljon, hogy nem szándékoztam idegen tollakkal ékeskedni, mivel - gyógymasszőr lévén - az idézett szócikk tartalmával már korábban is tisztában voltam és pusztán "lustaságból" nem a saját szavaimmal fogalmaztam meg.
Tehát most, hogy túl vagyon a jogi vitafórumon, akkor röviden ismét válaszolva a kérdező által velvetett problémára elmondhatom, a haspuffadás masszázzsal kezelhető, melyet számos esetben magam is alkalmaztam az évek során.
Remélem most már korrekt a hozzászólásom!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!