Hány éves kortól kötelező a tüdőszűrés?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy ha egy bizonyos kor felett nem megyünk évente tüdőszűrésre, az büntetést von maga után. Mi ez a korhatár, és mennyi a büntetés?2008. szept. 3. 17:23
1/3 anonim válasza:
Büntetés?! Ilyet még nem hallottam. Mondjuk az elég nagy büntetés ha valami baja van az illetőnek és későn veszik észre mert nem jár szűrésre. Régen 14 éves kortól szűrtek, ma nem tom hogy van.
2/3 anonim válasza:
Tisztázzunk valamit: nem akarsz elmenni tüdőszűrésre???
Most már csak 2 évente hívnak be (pénzügyi okokból, nem azért, mintha ez elég lenne) - és te ezt is el akarod sumákolni?
Egyébként ma már talán nem jár érte büntetés - de régen sem hajtották be, még az átkosban sem. Ha nagyon kevesen mennek, legfeljebb ismét elterjed majd a tüdőbaj.
3/3 A kérdező kommentje:
14 éves korom óta minden évben elmentem, nálunk évente vn tüdőszűrés. Tavaly találtak egy foltot, ami utólag kiderült, egy elmeszesedett rész a szegycsonton. A vizsgálat alatt kb. fél percig átvilágítottak röntgensugárral, ami érintette a mellemtől kezdve mindenemet. így gondoltam idén nem megyek el a vizsgálatra, egyrészt mert olyan dózis ért, hogy az idei (csak) kihagyással csökkentem a szervezetemre káros sugárzás mértékét, másrészt amúgy is gyereket tervezünk, így ha pont terhes lennék amúgy sem mehetnék, tehát nem károsítok meg ezzel senkit. Ne támadj rögtön a hangvételeddel, nem tudhatod mi áll a háttérben.
2008. szept. 8. 19:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!