Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi ez? 21 éves korban az...

Mi ez? 21 éves korban az egészségügyi alapstatus felmérése kötelező?

Figyelt kérdés

Kaptam ma egy levelet h valami rendelet alapján el kell mennem kötelező szűrővizsgálatra. Ez magában foglalja a családi kórtörténet felvételét, életmódbeli tényezők felmérését (pia, alkohol), fizikális vizsgálat, laborvizsgálat, szemészeti vizsgálat, fogászat, szájüregi rákszűrés.

Mi ez a sok sz*r vizsgálat? Nagyon nincs erre időm, azt hiszik csak úgy ráérek ide-oda ugrálni? Áááá:S

Egyáltalán mi van ha ezekre nem megyek el? Hogy kötelezhetnek ilyenre?

2009. aug. 18. 12:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy vannak ilyen szűrővizsgálatok!! Én biztosan elmennék, mert maszekban elmenni nagyon drága. Bár nem tudom mi ez, nem is hallottam még róla...
2009. aug. 18. 12:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Én inkább örülnék, hogy ezt az egészet a tébé fizeti, és nem neked kell magánba... Nem kötelező, de szerintem te is örülnél, ha csak egyszer kellene "ide-oda ugrálni ilyen sz*r vizsgálatokra", nem pedig lebetegedve otthon vagy kórházban csücsülni heteket-hónapokat, mert egy olyan betegséged van, ami panaszt még nem okoz, de súlyosabb lehet, ha most nem kapják el.
2009. aug. 18. 13:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Végülis igazatok van:) El fogok menni:)
2009. aug. 18. 13:05
 4/4 anonim ***** válasza:

NEM kötelező!

Sokan nincsenek tisztában bizonyos megfogalmazásokkal.Nincs olyan vizsgálat ami kötelező lenne.Tudom, hogy küldik bizonyos életkorokban,de elmenni NEM kötelező! Ez a megfogalmazás megtévesztő! NEM a részvétel kötelező, hanem az orvosnak kötelező hívni és jelentést írni. Aki nem megy el az nem megy el....ennyi! Nincs szankció a "nem elmenés" miatt.

2010. jún. 6. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!