Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Honnan ered a háziorvosoknak...

Honnan ered a háziorvosoknak ez felsőbbrendő, felülről lefelé jövő, lekezelő, pökhendi, kioktató stílusa?

Figyelt kérdés
Évek óta gondolkodom ezen, hogy úgy általában az egészségügyben, de főleg a háziorvosok egy jelentős részénél honnan ered ez. Felnőtt emberekkel szemben. Ma különösen szélsőséges volt. Ott derült ki, hogy az én orvosomat ma helyettesítik - én szabit vettem ki délelőttre, hogy mehessek-, de elkezdődött ez a "Azt én nem tudom, nem én vagyok a Kovács doktornő" stílus, "Az engem nem érdekel, azt mondja a Kovács doktornőnek." Az én, számítógépben lévő adataimról beszéltek a pajzsmirígy hormon adagja kapcsán, mert állították, hogy 50, holott 125 (aztán megtalálták), és miközben ezen tanakodtak, odaszóltam, hogy "Biztos azért, mert régen 50 volt az ada..." Erre rámförmed, hogy "Egymás közt beszélünk" "Na de én csak azért, mert.." "MONDOM, EGYMÁS KÖZT BESZÉLÜNK!". Na ott majdnem felálltam, közel voltam, hogy írok erről egy súlyos panaszt a felettesének. De nem tettem végül. Szóval ez a lekezelő, megalázó, óvodásokkal az óvónő részéről is már sértő stílus honnan jön? Ezzel kapcsolatban nem fogadom el a "nehéz az egészségügyi olgozók helyzete" című érvet. Ennek nem egyenes következménye a pökhendi, gőgös parasztság, amit az előz meg, hogy egyedüli betegként is 40 percet kellett várnom, mire kijöttek ls szólítottak. Mi ennek a lélektani háttere? Tudom, hogy a legkönnyebb így beszélni a kiszolgáltatott emberrel, orvosnak a beteggel, főnöknek a beosztottal, szölőnek a gyerekkel.
2015. jún. 24. 11:50
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
"Akkor is, ha két diplomád van, gondolom, egyiket sem orvosi egyetemen szerezted, hogy képes lennél felülbírálni, amit ő javasol." félreértés ne essék, nem orvosi kérdésekben volt bunkó. Az ő bunkóságának semmi köze ahhoz, hogy máskülönben milyen egyetemet végzett. Egyfelől idegesítette, hogy miért hozzá megyek, mikor nem ő az orvosom (azért, mert őt helyettesítette, engem nem érdekel, ki ül a székben). A másik meg azért, mert nem találta meg jól a gyógyszeradagomat a gépben. ezek közül egyikhez sem kell orvosi egyetem.
2015. jún. 24. 16:42
 22/28 anonim ***** válasza:
33%

" Ennek két oldala van."

Így igaz. Sokat tudnék neked mesélni a bunkó, arrogáns betegekről, akik azzal lépnek be, hogy "nekem ezt, ezt és ezt írja fel!", akiket még köszönni se tanítottak meg, beállítanak beutalós rendelésre csak úgy, minden nélkül, és pattognak, ha elküldik őket, bottal verik a rendelőajtót stb., stb. Szándékosan nem hoztam elő, mert valós probléma a másik oldal is, sajnos.

2015. jún. 24. 16:45
 23/28 anonim ***** válasza:
78%

Biztos minden éremnek két oldala van, de a kérdező most az egyikről kérdezett, a másoknak esetleg lehet nyitni másik topikot.

De a kettő nem függ össze különben sem. Láttam nehézkes beteget, de a fordítottját gyakrabban.

Senki nem mondta, hogy nincs bunkó beteg, csak nem az a téma.

2015. jún. 24. 18:34
 24/28 anonim ***** válasza:
33%

Akkor megismétlem azok kedvéért, akik szövegértés terén kihívásokkal küzdenek:

" Szándékosan nem hoztam elő, mert valós probléma a másik oldal is, sajnos."

Nem kívánok erre topikot nyitni, két okból:

1. Általában önállóan oldom meg a problémáimat, ezzel is képes vagyok megküzdeni.

2. Véletlenül sem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy a beteg egy zavaró tényező az egészségügyben. Tisztában vagyok azzal, hogy azért, mert akadnak neveletlen, arrogáns, bunkó egyedek is köztük, nem ez az általános, és azok is segítségre szorulnak, akik egyébként nem tudnak viselkedni.

A kérdésben felvetett témára pedig már válaszoltam. Kétszer.

Nem hiszem, hogy többet ki lehetne hozni a problémából, a válaszolók oda-vissza körbejárták a témát.

Szép estét mindenkinek!

2015. jún. 24. 19:28
 25/28 anonim ***** válasza:
0%
Mindenkit lehúznak a pontozóhuszárok. Szerintük minden válasz szar, de nem írják ezek a k i b a s z o t t nagy napkeleti bölcsek, hogy mi a jó válasz....
2015. jún. 24. 21:21
 26/28 anonim ***** válasza:

A helyzetből jön, hogy teljesen kiszolgáltatott a páciens az orvosnak, és nem csak a házinak,hanem minden orvosnak.

És hiába írta itt valaki, hogy Magyarországon; nem , ez mindenütt így van.

A háziorvos szólíthat a keresztnevemen, nem merek szólni, de ő Dr.Akárki. Különben is csak a hátát látom, ahogy számítógépen pötyög.

Nincs elég orvos, még örülhetek,hogy "elvállalt".

Nekem kell kitalálnom, hogy milyen tesztet kéne megcsinálni, pl. a csontritkulás vizsgálatot külön ki kellett erőltetni, mert szerinte úgysincs pénzem a gyógyszerre, ha olyan az eredmény.

Egy alkalomra csak egy problémát szabad említeni, különben is 7 perc jut egy betegre, azután föláll.

Fejlett ipari országban, nem Magyarországon.

Az asszistensnőt abszolút nem érteni, az akcentusa miatt, különben meg úgy viselkedik, hogy mindenki világosan lássa, hogy őt csak a betegek akadályozzák a munkája végzésében.

A kórházi dolgozókról ne is beszéljünk. Fölmenne a vérnyomásom, ha csak rágondolnék, beleértve a magyar orvost is. Csoda, hogy a betegek túlélik a kórházi hibákat, komolyan. Mindenütt.

2015. júl. 15. 04:30
 27/28 anonim ***** válasza:
81%
Valóban, aki olyan, visszael a betegek kuszolgaltatottsagaval. Plusz Magyarországon az orvoslás feudális szakma. Gondoljunk egy kórházi nagyvizitre. Osztályvezető professzor elől, mögötte pár docens főorvos, adjunktus szakorvosok, tanarseged orvosok, alorvosok, rezidensek, agytalvivok... Ez az alapképlet, ebbe nőttek fel az egyetemen. A háziorvosnak is van főnöke, ellenőrzik stb., de a maga szemétdombján o játssza a nagyurat/nagyasszonyt.
2019. jún. 29. 09:01
 28/28 anonim ***** válasza:
19%
21: Ok többségében amúgy is diplomás gyogyszerfelirok, tisztelet a nem kis számú kivételnek. Magyarország még a jobb helyek köze tartozik, itt meg tanítanak rendes betegvizsgálatot, diagnosztikat, de sok “fejlett” országban a vervetelbol, más gépi vizsgálatból állítanak fel diagnózist.
2019. jún. 29. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!