Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Munkahely ha bejelent a TB-...

Munkahely ha bejelent a TB- hez az azonnal megjelenik az orvosoknál, férjem esete lent?

Figyelt kérdés

Ma reggel bement a munkahelyre, hogy fogászatra kell menni tályog miatt, egy hete dolgozik, azt mondták menjen nyugodtan be van jelentve már múlt hétfő óta... a fogászaton viszont nem lelték a bejelentés tényét a gépben ezért ellátás után a TB- nek küldtek egy papirt...

Lehet, hogy kell egy átfutási idő míg megjelenik az orvosoknál, hogy a frissen bejelentett személynek van ellátása?

2015. ápr. 20. 11:22
 1/8 anonim ***** válasza:
43%

Rossz a kategoria.

A kedves ferj ha kapott munkaszerzodest, akkor be vn jelentve, ha nem kapott, akkor nincs

2015. ápr. 20. 11:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Azért a munkaszerződés sem jelent automatikus bejelentést...

De ha a munkáltató bejelentett, akkor annak meg kellene azonnal jelennie a rendszerben.

Viszont a munkaszerződéssel tudja bizonyítani, hogy az ő tudomása szerint rendezett a TB-je, és esetleg a munkáltatónál van a gubanc.

Menjem be az oep-hez, és érdeklődjön utána.

2015. ápr. 20. 11:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Reggel a munkaügyes is mondta, hogy be van jelentve, előszedte a paksanétáját.

Most van bent a TB- nél a férjem... kíváncsi vagyok.

Mert ha mégis gond van gondolom kirugják, hogy lebuktatta őket.

2015. ápr. 20. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Bejelentés utána azonnal meg kell jelennie a rendszerben. Én egyszer az ügyfélkapun küldtem be a nyomtatványt, hogy magam után fizetem a TB-t és fél órán belül biztosított voltam. Még a fizetést sem kell elkezdeni a bejelentéstől számítva azonnal rendezett a jogviszony!
2015. ápr. 20. 11:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Akkor itt nagy gáz van! De miért nem szóltak, hogy nem jelentették be, ha nekik is bajuk lesz belőle...
2015. ápr. 20. 11:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Pár perc és kiderül...
2015. ápr. 20. 11:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Legkésőbb az első munkanapon meg kell tenni a bejelentést, és azonnal látszik a rendszerben. Kíváncsi vagyok, mi az oka a gubancnak. Lehet, hogy a háziorvos nem frissítette a programot...
2015. ápr. 20. 11:44
 8/8 A kérdező kommentje:
Állítólag a TB rontott valamit, be van jelentve szerintük is, csak valami dupla könyvelés történt.
2015. ápr. 20. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!