Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 86 éves vagyok. Idős otthonba...

86 éves vagyok. Idős otthonba kellene mennem de csak egyszemélyesbe.3,5 milliót kell fizetni. Pont ennyi pénzem van, nem maradna semmi. Sajnálom a pénzt. Mit tennétek? A nyugdijam az ellátásomat fedezné.

Figyelt kérdés
2015. febr. 17. 15:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Nem ismerem, de sok rossz tapasztalatról olvastam, illetve TV-ben is voltak otthonok, ahol nem megfelelő az ellátás, vagy egyéb gondok vannak. Ezért írtam, hogy nézz utána ott midnen rendben van-e, menj el a próbahétre amit hirdetnek, beszélj az ott lakókkal, és ha jól érezted magad, akkor ne sajnáld a pénzt.
2015. febr. 17. 16:18
 12/27 A kérdező kommentje:
Voltam már megbeszélésen. A "lakást" is kiválasztottam. 3,5 millió ez a 27 m2-es lakás. Szoba, előszoba, konyhafülke, fürdőszoba-wc. Ez elég nekem, mindenemet bevihetem. Amig élek a nyugdijam 80 %-ért ellátnak. Most rehabilitáción vagyok egy kórházban. Ha itt végzek- persze nem javultam semmit - kell bemennem. Már össze vagyok pakolva. Csak az a fránya pénz.......
2015. febr. 17. 16:23
 13/27 anonim ***** válasza:
Lesz egy lakrészed, teljese ellátást kapsz, marad még egy kis költőpénzed is, mit sajnálsz?
2015. febr. 17. 16:37
 14/27 A kérdező kommentje:
Én egész életemben sporolós voltam. Végig csirkefarhátaztam az éveket. Ebből lett ez az összeg, amit most képtelen vagyok kiadni.
2015. febr. 17. 17:18
 15/27 anonim ***** válasza:
Ha tényleg jó a hely, nem átverés és neked tényleg szükséged is van erre (ahogy azt írtad is), ráadásul egész életedben spórolós voltál, azaz bizonyos szinten megtagadtad magadtól az igazi élvezeteket, akkor így 86 évesen már igazán elengedheted magad és csak éld meg az élet örömeit, ne törődj már többet a pénzzel! Megérdemled ezt, nem kell garasoskodni. Legalábbis szerintem. Egyáltalán milyen egyéb megoldás létezne még szerinted? Mert én úgy olvastam abból amit írtál, hogy ez már egy elrendezett dolog és más opció annyira nincs is, csak szimplán vonakodsz és tartasz egy kicsit az egésztől, de ez normális. Persze ha volna más megoldásod, akkor van miről beszélni, de ilyet még nem nagyon írtál.
2015. febr. 17. 17:45
 16/27 A kérdező kommentje:
Nincs más megoldás. Vagyok annyira intelligens, hogy nem terhelnék senkit magammal. Tényleg nem vagyok száz százalékig biztos a dolgomban, de amig nem gombolom le az összeget, addig van menekülésre lehetőség - gondolom.
2015. febr. 17. 18:48
 17/27 anonim ***** válasza:

nézz még utána más otthonoknak is, hátha más feltételekkel is találsz valamit, vagy esetleg házi ápolót kevesebb pénzért.

ha rossz érzés van benned, akkor szerintem még gondold át. azért nem mindegy, hogy egy ekkora dologba milyen érzésekkel vág bele az ember.

2015. febr. 19. 09:16
 18/27 anonim ***** válasza:
van olyan is, ami Budapest környéke, az lehet, hogy kevesebb kiadással jár. amíg eldöntöd, biztos befogad valamelyik gyereked.
2015. febr. 19. 09:18
 19/27 anonim ***** válasza:
esetleg olyan kellhetne, ahol éves díjat számolnak föl. de én nem tudom, van-e olyan.
2015. febr. 19. 09:19
 20/27 anonim ***** válasza:
58%
HA a 3,5 millió csak a spórolt pénz, akkor mi van azzal a lakással, ahol most élsz, vagy azt is csak bérled? Mert ha nem az eladásból bejöhet az összeg amit az otthonra kell belépésnek fizetni!
2015. febr. 21. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!