Egy sima iskola státusz vizsgálaton mit vizsgálnak?
Védőnő!
Köszönöm a válaszod!
De akkor is baj,hogy sem,a szülők,sem a gyerekek nem tudják nem kötelezhetik őket csoportos vizsgálatra vagy nemiszerv vizsgálatára!
És ezen csak ti egészségügyisek tudtok változtatni,hiszen szoktak konferenciák is lenni és ott lehetne felhozni ezt mint téma,hogy igen is ezzel foglalkozzanak!!!!
Ti tudnátok felvilágosítást adni arról hol találni írást arról,hogy erre nem kötelezhetnek senkit sem.
És azért mert valaki ezt az egy vizsgàlatot kihagyja van hogy azzal fenyegetik mégha képletesen is hogy enélkül az orvosi alkalmasságin elutasítják.
Ezzel a kérdéssel,problémàkkal igen is nektek kellene foglalkozni,hiszen ti vizsgáljátok a gyerekeket!
A gyerekeknek,fiataloknak ezzel sok gondjuk van,internetes fórumokon írnak erről,ott mesélik el kinek milyen negatív élményei vannak.
Ês valóban a rejtett herét már kisgyermek,csecsemőkorban észre kell venni,hiszen abban a korban a gyerekeket alaposan megvizsgálják,ellenőrzik,ahogyba fitymaszűkületet is észre lehet venni kiskorban,ha a szülő megtanítja a gyereket a helyes tisztálkodásra,annak fontosságára,arra milyen következményekkel jàrhat ennek elhanyagolássa akkor ezt is ki lehet pipàlni☺
(Ahol tini korban fellépő fitymaszűkületről olvastam ott ki is derült hogy a tisztálkodást erte a testrészre nem terjesztette ki)
72%-OS!
Én nem azt írtam a védőnő vizsgàl!
Igen az orvos dolga a vizsgálat,de a nemiszerv vizsgálata ha nem csecsemőről van szó,van szakorvos,te sem a házi vagy munkahelyi orvosoddal vizsgáltatod ezt a testrészedet és magad döntöd el mikor és kihez,milyen nemű orvoshoz akarsz menni!Neked sem mindegy milyen orvos mit vizsgál!
Iskolás,pont kamaszodó gyereknêl ez nagyon nem mindegy,erre rák3nyszeríteni nem szabad senkit,vagy abba a tévhitbe hagyni kötelező!
A lányodat sem hagynád akàrkivel megvizsgàltatni intim résznél àltalános iskolásként nem?
Csak hogy sok iskolában előfordul,hogy végeznek ilyen vizsgàlatot és a gyerek,szülő nem tudja nem kötelező a részvétel, ez nem normális!
Én arról írtam,hogy ha ő védőnő,akkor a gyerekeket képviseli ,ő érdeküket szolgálja,nem csak egészségügyileg(bàr testi és lelki egészség van) is tehàt mivel egészségyügyis ő is nekik kellene ezt a témàt megbeszélniük!
Erről a problémáról beszélni kell,nagyon sokan kínosan élik\ élték meg,fórumokon írnak\írtak róla akár több 10 éves távlatból is!Tehát megmaradtmaz emlêk,a rossz!
Ezen változtatni kell!
Sok szülő,orvos,ápoló,asszisztens,védőnő mit sem törödik ezzel,csak elhárítja.
Erről beszélni kell,és az orvosok és a vizsgálatban asszisztálók tudnának változàsokat elérni,nekik kellene ezzel foglalkozniuk,témaként orvosi összejövetelenként megbeszélni.
Erről beszélni kell.
Én nem a kérdésre válaszolok most, hanem csak hozzá kapcsolódó sztorit mondok el.
Szóval amikor azt hiszem Általános 2. Osztályában volt ilyen vizsgálat, és többen kellett bemenni.
( Tudni kell rólam hogy iszonyat szégyellős vagyok, de nem az orvos előtt, hanem az osztálytársak előtt. )
Név sorrendben haladt az egész, és ezeket vizsgálták meg:
Magasság
Súly
Látás
Lúdtalp
És még le kellett öltözni, úgy hogy volt még bent egy másik ember is. De! Mivel én megúsztam mert lány volt utánam névsorban ( igen, mert lány és fiúnak is egyszerre kellett 😑 ) de mivel annyi gyerek volt már, hogy nem volt idő többre.
Mi meg ott imádkoztunk, hogy
nehogy be kelljen menni nekünk is.
Aztán csak nyílik az ajtó
( természetesen mi az iskola folyosójának LEGVÉGÉN beszarva a szituációtol ) mondta az orvos, hogy túl sok volt ennyi gyerek egyszerre, és nekik menniük kell, mert nincs több idejük.
Úgy, hogy az egész suliból csak mi ketten maradtunk 😀 ( azért ehhez mekkora szerencse kell xd )
És mondták hogy majd jövöhéten jönnek vissza megvizsgálni minket.
Aztán amikor elérkezett a jövőhét, már teljesen elettük ezt, amikor megjelent az orvos, meg a segédje, és ismét elkezdett dobogni a szívem úgy mint egy állatnak, de megint velünk volt a szerencse.
Szereencsére egyedül kellett bemenni nekünk, és nem kellett ketten egyszerre ott lennünk.
Szóval ez egy Happy End volt, de azóta is ha belegondolok hogy mi lett volna ha nem lett volna szerencsém, és egyszerre egy fiúval... Fhúj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!