Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi okozhat még izomgörcsöt?

Mi okozhat még izomgörcsöt?

Figyelt kérdés
Karatézom, és mondta egy sportorvos hogy calciumot kell szedni ahhoz hogy megelőzzük az izomgörcsöket, mert ez a helytelen táplálkozás velejárója. Én benyaltam 1 calciumtablettát edzés előtt, és még azellőtti napo egyet vagy kettőt. És edzés után ami 3 órával az aznapi calcium után volt otthon beállt a combomba egy görcs. Tény, hirtelen kimozgattam belőle a fájdalmat. De nem tudom mi okozhatja. Kérlek segítsetek!
2010. jan. 30. 12:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Szedjél még MagneB6-ot, ja és még Kalciumot pezsgőtabiba!
2010. jan. 30. 12:40
 2/4 A kérdező kommentje:
télleg magnézium is van itthon tablettába! amugy kalciumot tablettába szedek ilyen pezsgős cuccba
2010. jan. 30. 12:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem a kalciumon van a hangsúly,hanem a SOK folyadékon.Napi 3 litert meg kell innod legalább.Vizet,szörpöt,teát,amit szeretsz.Fokozottabb igénybevételnél pl edzésnél,vagy nyáron is a nagy melegben meg még többet.

Kalcium kerül be a szervezetedbe amúgy a tejjelis.

Tápértékben gazdag,változatos legyen az étrended,egyél folyamatosan,igyál sok folyadékot,ha akarsz vegyél v.mi multivitamin tabit.

Izomgörcsöt amúgy rengeteg minden okozhat,de azok rád szerencsére nem vonatkoznak így nem is terhellek vele.

2010. febr. 1. 16:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget :)
2010. febr. 15. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!