Ha elkezdem részletben fizetni a TB-t, akkor jár a TB ha annak havi összegét is fizetem közben?
Kedves Előző, a törvényi feltételeken BELÜL folyik az egész beszélgetés, hogy mit lépjen a Kérdező illető adminisztratíve.
Budapesten NINCS olyan, hogy járási hivatal.
A járás egy olyan, több községből álló körzet, amely faluknak nincs saját önkormányzata, ezért összevont hivatala van.
Ne égesd már magad 67%-os:
"Szia, mindenkinek fizeti az önkormányzat a TB-t, ha megigényli ott, és nincsen keresete."
Ez így nem igaz. Jövedelemhez és vagyonhoz kötött.
"Ha mégsem, akkor regisztráljon a Munkaügyi Központba álláskeresőnek, akkor TUTI fizetik utána, mert a törvényben úgy van."
Ez totális hülyeség.
" Regisztrálva vagyok a Munkaügyi Központban, és azután jár."
Nem igaz. Csak regisztráltságra nem jár.
A ma 16:05-es válaszod totális zagyvaság.
"A járás egy olyan, több községből álló körzet, amely faluknak nincs saját önkormányzata, ezért összevont hivatala van."
Amit írsz, az a közös önkormányzat.
A járás teljesen más: [link]
"a törvényi feltételeken BELÜL folyik az egész beszélgetés"
Egyetlen egy törvényrészletet sem idéztél.
Amiket írkálsz, azok pedig nincsenek a törvényben.
"Budapesten NINCS olyan, hogy járási hivatal."
Magyarország nemcsak Budapestből áll.
A kérdező nem írta, hogy Budapestről van szó.
Járások információs oldalai, járási hivatalok elérhetőségei:
Járás székhelye: Budapest 01. kerület
Járás illetékességi területe: Budapest 01. kerület,
Járási hivatal elérhetőségei
Budapest Főváros Kormányhivatala I. Kerületi Hivatala
Járási hivatalvezető: Dr. Brezoczki Erika Erzsébet
"Egyébként az Sztv-t (Szociális törvényt) MINDEN ÉVBEN módosítják."
Néha évente többször is.
De az idézett rész pont nem változott az utóbbi időben.
De még ha változott volna, az sem lényeges a kérdés szempontjából, mivel az idézet a jelenleg érvényes törvény részletet mutatja.
A kérdező szempontjából lényegtelen, hogy régebben mi volt.
A beszúrt linkről pedig elérhető a törvény következő időállapota (2015.01.01-től) amiben az ominózus rész (ismét) változatlan.
Ha a mostanit fizetitek, akkor ellátnak
(Vagy nem ez volt a kérdés?)
""a törvényi feltételeken BELÜL folyik az egész beszélgetés"
Amiket írkálsz, azok pedig nincsenek a törvényben."
Akkor szádba rágom, mit jelent, amit írtam:
"a törvényi feltételeken BELÜL folyik az egész beszélgetés" = A Kérdező MEGFELEL a törvényi feltételeknek, VONATKOZNAK rá a rendelkezései, tehát erről nem kell elmélkedni, hogy jár-e neki, mert jár.
ez a nyitójából kiderült, tehát nem kérdés.
Nem arról szólt a disputa egy percig sem, hogy megfelel-e nekik, hanem hogy MELYIK hivatalnál mit kell igényelnie ahhoz, hogy meg is kapja, ami jár neki.
Ha szerinted minden hülyeség, amiket írtam, akkor kérlek, menj el a NAV-hoz, Önkormányzathoz és Munkaügyi Központhoz, hogy téves gyakorlatot folytatnak, mert én az írottak alapján évek óta kapom az ellátásaikat, és minden ügyfelük is, aki ugyanebben a cipőben jár.
Ne égesd már magad 67%-os:
"Szia, mindenkinek fizeti az önkormányzat a TB-t, ha megigényli ott, és nincsen keresete."
--- Tényleg? Honnan veszed? Ja, csak nem én írtam?
"- Kék az ég.
- Nem igaz, mert kék az ég, mért mondasz marhaságot??"
Így lehet összefoglalni a kommunikációdat. Egy olyan ügyben, amiben már napikkal ezelőtt megszületett a megoldás, mert a Kérdező már el is mert a hivatalokba, amiket tanácsoltam neki, és sikerrel is járt.
"Ha mégsem, akkor regisztráljon a Munkaügyi Központba álláskeresőnek, akkor TUTI fizetik utána, mert a törvényben úgy van."
Ez totális hülyeség.
---- Akkor keresd meg a Munkaügyi Központokat, NAV-ot, Önkormányzatokat, hogy ne fizessék ezentúl, ugyanis fizetik.
" Regisztrálva vagyok a Munkaügyi Központban, és azután jár."
Nem igaz. Csak regisztráltságra nem jár.
---- Akkor szintén azt mondom, mint az előzőekben, hogy világosítsd fel a 3 intézménytipust országosan, hogy ne fizessék, ugyanis fizetik. ÉN KAPOM. Ez a 4. hozzászólásom, ahol ezt leírom, és azt is, hogyan kell igényelni, hol, milyen sorrendben.
A ma 16:05-es válaszod totális zagyvaság.
---- Ehhez képest a Kérdezőnek és a többi munkanélkülinek bevált.
"A járás egy olyan, több községből álló körzet, amely faluknak nincs saját önkormányzata, ezért összevont hivatala van."
Amit írsz, az a közös önkormányzat.
A járás teljesen más: [link]
--- Pontosan azt írja a link, amit én írtam.
"a törvényi feltételeken BELÜL folyik az egész beszélgetés"
Amiket írkálsz, azok pedig nincsenek a törvényben.
"Budapesten NINCS olyan, hogy járási hivatal."
Magyarország nemcsak Budapestből áll.
A kérdező nem írta, hogy Budapestről van szó.
Azt az ÉN esetembe belekötő leírásodra válaszoltam.
Pontosan leírtam, hogy Budapesten hogy van, és Te azt cáfoltad meg.
Nem jól!
Elméleti szinten vitatkozol (rosszul), miközben a gyakorlatban aszerint van már megoldva a dolog, ahogy én mondtam.
A Kérdezővel 3 nappal ezelőtt privátban beszéltük le a fórumozás után.
Csak hogy képben is legyél, részletesen azért válaszoltam meg - hátha komolyan gondoltad a válaszokat és nem troll vagy.
Én meg járási hivatalban dolgozok és tisztában vagyok az ügymenettel, amivel te nem.
Csak pár apróság:
" Ne égesd már magad 67%-os:
--- Tényleg? Honnan veszed? Ja, csak nem én írtam? "
Nem. Te azt írtad, hogy AKINEK NINCS KERESETE.
Csak hogy képben légy:
Ha nincs keresete, de van vagyona: nem jár.
Ha nincs keresete, de van a házastársának/élettársának, és az 1 főre jutó meghaladja a korlátot: nem jár.
A munkaügyi meg csak annak fizeti, aki pénzbeli ellátást kap tőle.
Attól, hogy regisztrált álláskereső valaki, még nem jár neki a TB.
De ezt te képtelen vagy felfogni, vagy a törvényt megérteni.
Próbáld meg elolvasni és értelmezni a törvényt, habár neked minden olyan, mint a falra hányt borsó, csak hajtod a hülyeséged.
67%-os!
Azt azért te sem gondolod, hogy az általad írt "A járás egy olyan, több községből álló körzet, amely faluknak nincs saját önkormányzata, ezért összevont hivatala van." igaz lenne.
Vagy szerinted ezeknek a településeknek, akik 1 járásban vannak, nincsen saját önkormányzata, összevont hivatala van?
"Járás székhelye: Miskolc
Járás illetékességi területe: Alsózsolca, Arnót, Berzék, Bőcs, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Emőd, Felsőzsolca, Gesztely, Harsány, Hernádkak, Hernádnémeti, Kisgyőr, Kistokaj, Kondó, Köröm, Mályi, Miskolc, Nyékládháza, Onga, Ónod, Parasznya, Radostyán, Répáshuta, Sajóbábony, Sajóecseg, Sajóhídvég, Sajókápolna, Sajókeresztúr, Sajólád, Sajólászlófalva, Sajópálfala, Sajópetri, Sajósenye, Sajóvámos, Sóstófalva, Szirmabesenyő, Újcsanálos, Varbó"
A NAVot meg fel sem kell keresned, csak elolvasnod a honlapjukon közzétett tájékoztatójukat (ami nem egyezik meg az általad írtakkal):
"Az adózó kérelmére indult eljárásban tehát a járási hivatal az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele céljából annak a személynek állapítja meg szociális rászorultságát,
a) akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120%-át (34 200 forint),
b) aki egyedülélő és jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át (42.750,- Ft) nem haladja meg, és családjának vagyona nincs."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!