Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Öngyilkossági szándékkal...

Öngyilkossági szándékkal bemehetek a gyerekosztályra? Vagy elküdenek? Félek hogy esetleg megteszem.

Figyelt kérdés
17 éves vagyok.
2014. okt. 30. 22:11
 1/7 anonim válasza:
Bemehetsz, de ebben wgy pszihológus tud segíteni.
2014. okt. 30. 22:19
 2/7 anonim ***** válasza:
A pszichiátriára/gyermekpszichiátriára menj.
2014. okt. 30. 22:19
 3/7 anonim válasza:

Biztos nem kuldenek el. Egyebkent ha szeretnel valakivel beszelni errol ingyenesen hivhatod a 116-111 szamot ahol onkentesekkel beszelgethetsz a problemadrol.

Es kerlek legy eros, es gondolod at, hogy minden amit teszel kovetkezmenyekkel jar.

2014. okt. 30. 22:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Sohase értettem mi játszódik le annak a fejében aki fél hogy öngyilkos lesz. Miért fél tőle? Ha fél a haláltól akkor miért akar öngyilkos lenni? Pont ez az egész lényege... Viszont ha nem akar öngyilkos lenni, akkor miért fél hogy mégis az lesz.

Vagy ez csak ilyen tini hiszti? Tényleg nem értem.

2014. okt. 31. 20:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne biztassad már arra, hogy legyen öngyilkos! Nagyon bátor tett szembe menni magaddal és segítséget kérni, ha tudod hogy gáz van. Ő még csak nem is nyavalyogni jött ide, kisírni minden bánatát, csak kérdezett egy gyakorlati dolgot, ami az ő jelenlegi élethelyzetében nagyon fontos. És attól, hogy valakinek vannak öngyilkos gondolatai, még nem lesz értéktelen ember. Akkor is, ha ő a milliomodik ember, aki jelzi itt, hogy ilyen szándékai vannak. Van ahol megértem, hogy ilyen hozzászólásokat kapnak az emberek, de szerintem ez itt nem az a kérdés, ami megérdemli.

És igen, van annak értelme, hogy valaki öngyilkos akar lenni, de tesz ellene. Érezhetünk egymással ellentétes dolgokat. Az illető valószínűleg nagyon rossz élethelyzetben van valami miatt, kilátástalannak érzi életét, nem akarja folytatni és ezért kézenfekvő, hogy öngyilkos gondolatok kínozzák. Mindemellett mindenkibe szorult némi életösztön, józan ész és hasonlók. Csak ha kellően rossz lelkiállapotba kerül valaki, számára beszűkül a világ és már nem számítanak azok az érvek, amik előtte lebeszélték volna. Ijesztő ennek az állapotnak a közelébe kerülni, de jobb esetben az illető úgy dönt segítséget kér, és így túl lehet ezen a borzasztó időszakon, anélkül, hogy kárt tenne magában.

2014. okt. 31. 22:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha öngyilkossági gondolataid vannak, hívd fel az Ifjúsági Lelki Elsősegélyt a 137-00 ingyenes hívószámon Telekom vagy T-mobile körzetből hétköznap 9-21 óra között. Ha személyesen szeretnél segítséget kérni, akkor elmehetsz a gyerekjóléti szolgálathoz (szociális munkás vagy pszichológus is van ott, és talán az okok megszüntetésében is segítségedre lesznek).
2014. nov. 2. 14:55
 7/7 HalandoVegtelen válasza:
Ne felj, a felelem az elso ok amiert ilyen dolgok jutnak az eszedbe. Ne felj elni, igaz nem irtal itt arrol hogy lenenek problemaid, de nyilvan vannak veletlenul nem jutt ilyesmi az eszedbe. De az hogy felismerted ezt, es felsz hogy megteszed, azt jellenti hogy elni akarsz, hat akkor Elj !!! Sokszor nehez, es ertelmetlennek tunik minden, de nem kell hogy ertelme legyen, keres vallamit barmit, akkar aprosag akar vilagra szolo dologrol legyen szo, keres valamit amit igazan szenvedelyesen tudsz csinalni, legyen az akar a kereses, keresd szenvedelyesen az eleted ertelmet azt amirol ugy erzed, hogy igen, megerte minden eddigi szenvedesem. Hogy legyen miert lefekudj este, es miert felkelj reggel, hogy az jarjon az eszedben, egy ujabb nap egy ujabb lehetoseg, a szerencse barmikor radmosojoghat, lehet holnap, lehet holnap utan lehet 1 ev mulva, senki sem tudja de ettol szep, az en eletem is egy rakas semmi, sokszor jart nekem is ilyesmi a fejemben, de erott vettem magamon, es neha neha ram mosolyog fortuna, es ezzel a sok balszerencsevel a hatamon boldog tudok lenni, neha megtorok, de nem felek a fajdalomtol atelem azt is intenziven, mert az is az elet resze, majd holnap jobb lesz, vagy az utan es mindig van egy pont mikor igen is jobb lesz, mindig, meg ha kicsit kesve is erkezik ez a pont. "Szeresd az eleted, es eld az eletet amit szeretsz" !
2014. nov. 20. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!