Öngyilkossági szándékkal bemehetek a gyerekosztályra? Vagy elküdenek? Félek hogy esetleg megteszem.
Biztos nem kuldenek el. Egyebkent ha szeretnel valakivel beszelni errol ingyenesen hivhatod a 116-111 szamot ahol onkentesekkel beszelgethetsz a problemadrol.
Es kerlek legy eros, es gondolod at, hogy minden amit teszel kovetkezmenyekkel jar.
Sohase értettem mi játszódik le annak a fejében aki fél hogy öngyilkos lesz. Miért fél tőle? Ha fél a haláltól akkor miért akar öngyilkos lenni? Pont ez az egész lényege... Viszont ha nem akar öngyilkos lenni, akkor miért fél hogy mégis az lesz.
Vagy ez csak ilyen tini hiszti? Tényleg nem értem.
Ne biztassad már arra, hogy legyen öngyilkos! Nagyon bátor tett szembe menni magaddal és segítséget kérni, ha tudod hogy gáz van. Ő még csak nem is nyavalyogni jött ide, kisírni minden bánatát, csak kérdezett egy gyakorlati dolgot, ami az ő jelenlegi élethelyzetében nagyon fontos. És attól, hogy valakinek vannak öngyilkos gondolatai, még nem lesz értéktelen ember. Akkor is, ha ő a milliomodik ember, aki jelzi itt, hogy ilyen szándékai vannak. Van ahol megértem, hogy ilyen hozzászólásokat kapnak az emberek, de szerintem ez itt nem az a kérdés, ami megérdemli.
És igen, van annak értelme, hogy valaki öngyilkos akar lenni, de tesz ellene. Érezhetünk egymással ellentétes dolgokat. Az illető valószínűleg nagyon rossz élethelyzetben van valami miatt, kilátástalannak érzi életét, nem akarja folytatni és ezért kézenfekvő, hogy öngyilkos gondolatok kínozzák. Mindemellett mindenkibe szorult némi életösztön, józan ész és hasonlók. Csak ha kellően rossz lelkiállapotba kerül valaki, számára beszűkül a világ és már nem számítanak azok az érvek, amik előtte lebeszélték volna. Ijesztő ennek az állapotnak a közelébe kerülni, de jobb esetben az illető úgy dönt segítséget kér, és így túl lehet ezen a borzasztó időszakon, anélkül, hogy kárt tenne magában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!