Miért okozhat az antidepresszáns az első napokban öngyilkossági gondolatokat?
Köszi a válaszokat! :)
Közben utánanéztem.
A neten azt írták, hogy aki hajlamos ilyen gondolatokra, azokban felerősödhet, mert a gyógyszer hatása az első időszakban be kell álljon, és olyankor még lehetnek furcsa mellékhatásai, pl. hogy aki depressziós, annak mélyül a depressziója; vagy nyugtalan, álmatag, vagy éppen nem tud aludni, folyton "mehetnékje van", úgy értem folyton menni akar valahova, izgága, és a már említett öngyilkossági gondolatok...
Beszéltem egy pszichológussal illetve egy pszichiáterrel és azt mondták, kb. 2 hét az az idő, amíg beáll a gyógyszer hatása rendesen.
Vannak, akiknél nincsenek egyáltalán mellékhatások, vannak, akiknél ez a 2 hét húzós.
Nagyon fontos, hogy a családunkat, legjobb barátainkat, szval akik mellettünk állnak, tájékoztassuk a lehetséges mellékhatásokról... Én a legjobb barátomnőmnek mondtam, hogy mik a mellékhatások és ha bármit észlelne, emlékeztessen az élethez való alap hozzáállásomra (ami az hogy "Ne add fel, mindig van tovább, és bízz Isten segítségében").
Na, 1 napja szedem a gyógyszert, én asszem érzékeltem napközben a mellékhatásokat, nyugtalanság, fáradtság, kis ingerültség, de most este már jól vagyok. Meglátjuk mi lesz ezután. A legjobbakat remélem! :) És hajrá mindenki, aki hasonló gondokkal küzd, túljutunk rajta!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!