Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ingyen TB támogatás másodszor...

Ingyen TB támogatás másodszor 1 évig?

Figyelt kérdés
újra regisztráltam a munkaügyi hivatalban mint munkanélküli,ahol kérdezték,hogy mikor jár le a TB-m és adtak megint 1 papírt amivel fáradjak be az xy járási hivatalba,ahol adnak 1 évig Tb támogatást ,de én ezt már egyszer igényeltem régebben akkor jár ez még nekem újra?!

2014. okt. 6. 11:34
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Annak szokták támogatni, aki bemegy az önkormányzathoz és segélyt kér, egyebek... és az önkormányzat átvállalja ilyenkor. Viszont az is benne a pakliban, hogy adnak neked közmunkát, és akkor azt el kell vállalnod, még ha nem is a szakmádba vágó, hanem valami tök megalázó...
2014. okt. 6. 11:39
 2/9 A kérdező kommentje:
a kérdés nem erre vonatkozott, hanem arra,hogy nekem 1 évig jár/járt ez a TB támogatás és most kaptam megint 1 lapot újra regisztrálásnál ,amivel újra megtudom igényelni ezt a TB támogatást újabb 1 évig,de nem tudom,hogy ezt meglehet-e még egyszer.
2014. okt. 6. 13:12
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
Erről a hivatal fog dönteni. De hát az előzőről is ő kellett hogy döntsön. Nem kértek tőled mindenféle adatot, hogy mid van, mennyi a háztartásodban az egy főre eső jövedelem, stb...??? Ez alapján szoktak dönteni, ezt mi nem fogjuk tudni megjósolni.
2014. okt. 6. 13:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Akárhányszor meg lehet:

"54. §

(2)341 A szociális rászorultság igazolásáról a járási hivatal hatósági bizonyítványt (a továbbiakban: bizonyítvány) állít ki. A bizonyítvány hatályossága 1 év. A bizonyítvány tartalmazza a rászoruló személy nevét, lakcímét - tartózkodási engedéllyel rendelkező hontalan személy esetén szálláshelyét -, társadalombiztosítási azonosító jelét, a rászorultság tényét, valamint az igazolás hatályosságát. A bizonyítvány az (1) bekezdésben megjelölt feltételek fennállta esetén ismételten kiállítható."

1993. évi III. törvény

a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

2014. okt. 6. 13:58
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, tehát akkor a hatóság mérlegelési és méltányossági jogkörébe tartozik ez és nem jogszabály rendelkezik arról,hogy hányszor lehet megigényelni.
2014. okt. 7. 12:03
 6/9 A kérdező kommentje:
vagyis pontosabban nincs limitálva jogszabályban
2014. okt. 7. 12:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A hatóságnak a szociális törvény alapján kell eljárnia, nincs saját mérlegelési jogköre.

Ha jogosult vagy a támogatásra, meg kell adnia.

"és nem jogszabály rendelkezik arról,hogy hányszor lehet megigényelni"

De, a jogszabály rendelkezik róla: "esetén ismételten kiállítható" (feltéve, hogy megfelelsz a feltételeknek)

2014. okt. 7. 13:16
 8/9 A kérdező kommentje:

igaz,igaz

utóbbi állítást én is javítottam,hogy nincs limitálva jogszabályban,de azért köszönöm.

2014. okt. 7. 21:41
 9/9 anonim válasza:
44%
Ha nem vagyok regisztrált munkanélküli akkor nem is igényelhetem a TB támogatást? Alkalmi munkákból élek, mert semmi kedvem utcát söpörni meg hasonlók.
2015. nov. 14. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!