újra regisztráltam a munkaügyi hivatalban mint munkanélküli,ahol kérdezték,hogy mikor jár le a TB-m és adtak megint 1 papírt amivel fáradjak be az xy járási hivatalba,ahol adnak 1 évig Tb támogatást ,de én ezt már egyszer igényeltem régebben akkor jár ez még nekem újra?!
Annak szokták támogatni, aki bemegy az önkormányzathoz és segélyt kér, egyebek... és az önkormányzat átvállalja ilyenkor. Viszont az is benne a pakliban, hogy adnak neked közmunkát, és akkor azt el kell vállalnod, még ha nem is a szakmádba vágó, hanem valami tök megalázó...
2014. okt. 6. 11:39
2/9 A kérdező kommentje:
a kérdés nem erre vonatkozott, hanem arra,hogy nekem 1 évig jár/járt ez a TB támogatás és most kaptam megint 1 lapot újra regisztrálásnál ,amivel újra megtudom igényelni ezt a TB támogatást újabb 1 évig,de nem tudom,hogy ezt meglehet-e még egyszer.
2014. okt. 6. 13:12
3/9 anonim válasza:
Erről a hivatal fog dönteni. De hát az előzőről is ő kellett hogy döntsön. Nem kértek tőled mindenféle adatot, hogy mid van, mennyi a háztartásodban az egy főre eső jövedelem, stb...??? Ez alapján szoktak dönteni, ezt mi nem fogjuk tudni megjósolni.
2014. okt. 6. 13:16
4/9 anonim válasza:
Akárhányszor meg lehet:
"54. §
(2)341 A szociális rászorultság igazolásáról a járási hivatal hatósági bizonyítványt (a továbbiakban: bizonyítvány) állít ki. A bizonyítvány hatályossága 1 év. A bizonyítvány tartalmazza a rászoruló személy nevét, lakcímét - tartózkodási engedéllyel rendelkező hontalan személy esetén szálláshelyét -, társadalombiztosítási azonosító jelét, a rászorultság tényét, valamint az igazolás hatályosságát. A bizonyítvány az (1) bekezdésben megjelölt feltételek fennállta esetén ismételten kiállítható."
1993. évi III. törvény
a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról
2014. okt. 6. 13:58
5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, tehát akkor a hatóság mérlegelési és méltányossági jogkörébe tartozik ez és nem jogszabály rendelkezik arról,hogy hányszor lehet megigényelni.
2014. okt. 7. 12:03
6/9 A kérdező kommentje:
vagyis pontosabban nincs limitálva jogszabályban
2014. okt. 7. 12:04
7/9 anonim válasza:
Nem. A hatóságnak a szociális törvény alapján kell eljárnia, nincs saját mérlegelési jogköre.
Ha jogosult vagy a támogatásra, meg kell adnia.
"és nem jogszabály rendelkezik arról,hogy hányszor lehet megigényelni"
De, a jogszabály rendelkezik róla: "esetén ismételten kiállítható" (feltéve, hogy megfelelsz a feltételeknek)
2014. okt. 7. 13:16
8/9 A kérdező kommentje:
igaz,igaz
utóbbi állítást én is javítottam,hogy nincs limitálva jogszabályban,de azért köszönöm.
2014. okt. 7. 21:41
9/9 anonim válasza:
Ha nem vagyok regisztrált munkanélküli akkor nem is igényelhetem a TB támogatást? Alkalmi munkákból élek, mert semmi kedvem utcát söpörni meg hasonlók.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!