Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » TB tartozás megmarad ha lesz...

TB tartozás megmarad ha lesz munkám?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy ideje nincs munkám és nem fizettem a TB-t magam után, de megtudtam, hogy kellett volna. Ha lesz munkám és bejelentenek, akkor törlődik a tartozásom vagy azt ugyanúgy követelhetik?
2014. szept. 4. 16:14
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Követelni fogják igen, mert a kisemberen mindent behajtanak manapság, a korrupció fölött meg szemet hunynak, ez utóbbi valahogy kompenzálni kell. És még akkor is behajtják, ha nem mentél orvoshoz...
2014. szept. 4. 16:18
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Visszamenőleg ki fogják fizettetni. Én sem fizettem, amikor nem volt munkám egy évig (!!!), következő év januárjában szépen kiküldték a 12 darab csekket, hogy leszek szíves befizetni.

A tartozás nem törlődik.

2014. szept. 4. 16:22
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Igen, sajnos megmarad. A munkaviszony megszűnésétől számítva még 45 napig él, ha közben elmentél munkanélkülire, akkor a munkanélküli illetve mostmár álláskeresési járadék folyósításának megszűnése után még 30 napig él. Az utána lévő és a munkaviszony kezdete közötti napokat a rendszerben látják. Ha szerencséd van, nem foglalkoznak vele, bár nekem kb. 800 forint miatt képesek voltak levelet küldeni!!! 1-2 napot elszámoltam... Többe került a levelezés meg a csekkes befizetés, mint amit kézhez kaptak :D ... de hát ez van, a kis embereken még ezt is behajtják, akik meg milliós nagyságrendben adót csalnak, azok élnek, mint hal a vízben... :I
2014. szept. 4. 16:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszaitokat!Mi történik akkor ha én most bemegyek, hogy magam után szeretném fizetni a TB-t? Jól megnézik a rendszerben, hogy mi volt eddig és ki kell fizetnem visszamenőleg? Vagy lehet, hogy átsiklanak felette?
2014. szept. 4. 16:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha most nincs munkahelyed, akkor se várj vele, fizetni kell magad után. És nem törlik el, nem siklanak át felette. Ha most bemész és jelzed, hogy fizeted magad után, akkor is visszamenőlegesen rendezned kell a tartozást! És azért nem jó vele várni, mert nem mindegy, hogy mennyit kell kicsengetni, az adósság csak halmozódik.
2014. szept. 4. 16:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! A területileg illetékes NAV-nál tudom intézni a magam után történő befizetést?
2014. szept. 4. 16:45
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ott tudod intézni.
2014. szept. 4. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!