Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha valaki bokaficam gyanúval...

Nora111111 kérdése:

Ha valaki bokaficam gyanúval megy orvoshoz, hogyan szokták kezelni?

Figyelt kérdés

Féllábon ugrálva illetve egy fél teniszlabda nagyságú kékes púppal a bokámon érkeztem az orvoshoz. Mire ő ránézett, és megtapintás nélkül azt mondta álljak rá teljes testsúllyal és sétáljak rajta. Valamit próbáltam, de nagyon fájt.

Ez így normális? És ha törött? vagy elszakadt az ínszalag nem árt neki?

2014. aug. 28. 18:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Terheléses járási képtelenségedet vizsgálta ezzel az orvos. Ha 4 lépést meg tudsz tenni, nincs eltörve a bokád, de nem zárható ki a súlyos szalagsérülés. RTG-t csináltak?
2014. aug. 28. 18:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen elküldtek. De mikor mentem ki, rám szólt durván az egyébként is nagyon nyers és lekezelő orvos, hogy ha eddig rá bírtam állni akkor azon menjek ki, ne ugráljak. Itt betelt a pohár, és hazamentem. Holnap visszamegyek röntgenre. Már bánom, hogy még ma nem intéztem el. Mert eléggé duzzadt és folyamatosan kékül. :/

De most komolyan?? Ez a módja, hogy kiderítsük valami törött-e, hogy megnézzük összeesik vagy nem esik a páciens??

Én nem tudom, mert még soha nem tört vagy rándult semmim, max zúzódott, 30 év alatt.

2014. aug. 28. 19:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Polcold fel a lábad, és jegeld. Tegyél rá hideg ecetes vizes borogatást. Ne terheld, holnap meg amikor mész az orvoshoz, fáslizd be.
2014. aug. 28. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!