Mit jelent, ha nehezen találják a vénát, mondjuk vérvételen?
Figyelt kérdés
Rendszeresen járok plazmát adni, és sokszor jajjgat a nővér, amikor keresi a vénát, mert nehezen talál rá. :D Rosszak a vénáim, vagy a vérkeringésem, vagy pulzusom? Vagy ez épphogy jó? Vagy nem jelent semmit?2014. júl. 28. 14:54
1/8 anonim válasza:
Azt, hogy a vénáid szeretnek bújócskázni :)
nem halsz bele nyugi
2/8 anonim válasza:
Ez nem túl jó, anyukámnak sajnos mivel rákbeteg lett, gyakran kell vérvételre járni, és egyre nehezebben tudnak vért venni tőle, és mindig fekete-lila lesz az egész karja. Volt, hogy már el is küldték a laborból az onkologiára, hogy ők már nem tudják levenni tőle, vegyék le a kórházban valahogy. :( Vigyázz a vénáidra, mert ha beteg leszel, nem lesz könnyű. Inkább ne menj már plazmát adni.
3/8 anonim válasza:
Az égvilágon semmit nem jelent. Sem rosszat, sem jót, csak annyit, hogy nem látszanak a vénáid, ami szerintem külsőleg sokkal jobb látvány, mint az, amikor kidudorodik valakinek.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! :)
Igazából családban sem volt senki visszeres sem, sem szívprobléma, sem vérkeringési, semmi ilyesmi :)
2014. júl. 28. 16:20
5/8 anonim válasza:
Ez egy adottság, leggyakrabban nem jelez betegséget ahogy írták is a többiek, de annyival kiegészíteném, ha nem iszol elég folyadékot még jobban bújócskáznak, még nehezebb eltalálni. Nekem pont az ellenkezője van, melegben például csúnyán kidudorodnak a karomon a felületes vénák, és szégyellem is.
6/8 anonim válasza:
Könyökhajlatnál nálam is többször bénáztak, volt, hogy inkább kézfejből vettek. Az erek nem mindig a bőr közelében mennek, nem is szimmetrikusak a végtagokon.
7/8 A kérdező kommentje:
Azt hiszem rájöttem a megoldásra! Plazmaadáskor ugye állítható szék van, és én szinte fekvőre szoktam kapcsolni, ezért a karom a karfán majdnem vízszintes. És ahhoz hogy az erek kitáguljanak, és jobban látszódjanak, kicsit lógatni kell a kezet (meg ugye pumpálni, de az eddig is megvolt). :D Na, legközelebb nem állítom túl fekvőre az ülést, hátha megszűnik a nővérek jajjgatása! :P
2014. júl. 29. 00:17
8/8 anonim válasza:
Nekem pl csalóka a vénám :) Nem ott van, mint ahol érezni, hanem jóval mellette. Van ilyen :) Csak pl a nővér nem szereti elhinni, ha szólsz, hogy két ujjnyival arrébb szúrjon, hanem jól megdöfköd a zsákvarrótűjével, mire ráébred, hogy igazad volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!