A kemóterápia szerinted és átok vagy áldás?
A kemóterápia és egészség szerintem is több neves intézet kutatója szerint is összeegyeztetetlen. Bár igaz a legjobb Üzletek egyike a gyógyszer iparnak. Jó legtöbben nagyon félünk meghalni, de a hátra lévő időt még kamós állapotban leélni? Vélemények?
Nem akarom megmondani más, hogy döntsön.
Ne haragudj, de az itt az alapvető gond, hogy halvány fogalmad sincs arról, hogy igazából mi a kemoterápia, milyen esetekben használják, mikor milyen prognózissal.
Azért ne hasonlítsunk már össze egy 70 éves, végstádiumos rákos embert egy 10 éves leukémiás gyerekkel.
Sok esetben a kemó nem megoldás, mert egyszerűen túlságosan előrehaladott állapotban van a daganat. Lehet vele próbálkozni, csak épp azon kívül, hogy ad pár hónapot, hosszú távú túlélést nem biztosít.
De bizonyos daganattípusok nagyon hatékonyan kezelhetők kemóval. Jellemzően ilyenek a különböző vér- és nyirokeredetű daganatok. A gyerekkori leukémiák pl. nagyon jól gyógyíthatók kemóval, és gyakorlatilag teljes gyógyulást eredményeznek. Nyilván a kezelés alatt szar, de utána 100%-ossá válik az illető.
"Nyilván a kezelés alatt szar, de utána 100%-ossá válik az illető." 100%*-osá? Nagyon örülnék ha így lenne, a egyik vesémet odaadnám egy ilyenért. Hogy 100%-os, vagy akár 90%-os és teljes élete (minőségében és hosszában) legyen így egy gyereknek.
Legtöbb gyermek kemó amit személy szerint eredményeiben és környezetében ismertem arról szól, hogy a nő nem tudta még elengedni a gyereket, vagy nem volt hajlandó elfogadni, hogy ez sokszor igenis halálos kor a jelenlegi eü. kezelések mellet. - őket is meg tudom érteni, és a gyerekkel és anyával is együtt tudok érezni. Még erről sincs szó, hogy nem.
Nem tudom, csak anyám volt egészségügyis, tudományosan köbe jártam a témát (kutattam), összes kezeléstípus ami tíz éve volt és a legtöbb újat is anyám miatt is, mind ismerem.
Botrányos, hogy egyre lejjebb viszik az évek számát a túl élés statisztikákhoz.
Nem akarom megmondani adott személynek, hogy-hogy döntsön. Komolyan.
Más kérdés, hogy egészségügyön a gyógyszergyárak amiért ez élet-halál kérdés ezért nyugodtan élhetnek úgy mint kvázi rákosdaganat a TB kasszán sok politikussal, más funkcionáriussal és orvossal együtt, és szívhatják el az erőforrásait a végletekig, szinte a legreménytelenebb helyzetekben is.
Ez higgyétek el tényleg egy kérdés:
"A kemóterápia szerinted és átok vagy áldás?"
Velem nem kell erről vitázni, mert nem állás foglaltam a kérdésben, hanem kérdeztem. és egyikünk sem mindentudó vagy tévedhetelen. De a válemény nekem szent.
Elméleti véleményt bárkinek, bármilyent szabad, de a többi esetben is a saját érzéseire és választására legyen hagyva. És nem azt legyen az alap, hogy rákos, műtét+kemó, és ha nem kéred akkor te vagy az orvostudomány ellensége.
Anyámat sikeresen megoperálták, nyírok áttétek merültek fel, és úgy ahogy van belülről ismerte és szuverénen döntött, az orvosi nyomás és lehúzás ellenére. - és még azt sem mondom, hogy az ő döntése követendő másnak is. Az az ő döntése, saját magáról, amit azért volt olyan empatikus, hogy a családdal meg- és átbeszéljen.
A kemoterápia.
Sajnálatos, s népünk mocska, hogy a rákos beteg életben tartása sokkal fontosabb, mint a meggyógyítása. A gyógyszeripar, sőt az összes ezt körbehálózó ipar rengeteget köszönhet ennek a betegségnek. Fejenként több millió forintról is beszélhetünk.
A kemoterápia egyáltalán nem segít a betegen, egyáltalán nem. Ha kigyógyul, biztos nem az miatt történt. Pl.: Annyi fajta rák van a világon, amiket nem különböztetünk meg, hogy egyetlen gyógymódot nem is lehet rá találni. Nem mindegy, hogy a rákot Telomeráz enzim túltermelődés, szabad-gyök túlmutálódás vagy a P53-as gén hibás működése okozza. Mind a három esetben TELJESEN más a gyógymód. A kemoterápia csak egy mese, egy pénzforrás. Nem lesz tőle jobban senki, és aha jobban lesz, az sokkal inkább minősíthető valami más hatásnak. Pl.: A Telomerből eredő rák akár magától is, varázsütésre képes felszívódni, mert ha az enzim termelődése leáll, a P53 korrigál, szinte azonnal. De nehéz leírni. Sokkal több tényezőt kell figyelembe venni, sokkal több okozati elem létezik, hogy egyetlen egy módon gyógyítsák. Amúgy a kemo nem a rák 'gyökereire', hanem magára a rákra magára, mint fizikai jelenségre fókuszál. PL.: Ha elvesszük a tápanyagot a ráktól, az nem jelenti azt, hogy a rák nem termelődik újra. Mivel a mutálódott szervezet része, lehetetlen így kiirtani.
Most sok hülyeséget összehordtam, mert ezt nem lehet így elmondani. Ha érdekel a teljes mesém, kedves kérdező, keress fel priviben.
Megemlíteném a kérdésre. Az apám kemo alatt halt meg. Ha most választhatnék, megkímélném a szenvedéstől, és hagynám boldogan leélni azt, ami neki adatott.
Aha, előző, biztos teljesen véletlen az, hogy a leukémiás gyerekek akkora nagy százalékban meggyógyulnak. Biztosan nem a kemótól van, hanem attól, hogy mostanában jobban imádkozunk értük, és attól. Az is bizonyára teljesen véletlen, hogy az utóbbi 1 évtizedben az általános ráktúlélés, mindent összeszámolva, 10%-kal növekedett. Ebben meg bizonyára az égi tündérkéknek van szerepük, a kemónak nincs.
Olvassátok már el (a kérdezővel együtt) hogy miket írtok!
- A kemoterápia nem gyógyította meg XY rokonomat, így a kemoterápia ROSSZ, GONOSZ, SENKINEK SEM HAT
- XY rokonom belehalt a kemoterápiába, így a kemoterápia A NÉPMÉRGEZÉS ESZKÖZE, MEG AKARNAK VELE ÖLNI, ROSSZ, GONOSZ, SENKINEK SEM HAT. Így is meghalt, de mennyivel tutibb lett volna, HA A RÁKJÁBA HAL BELE!!
#16 és #17-ben is van igazság. Bár gyermekrákosok (Úristen, hogy ezt kell kérdeznem!) Hány százaléka éli meg a felnőtt kort, és akár csak a 10 éves túlélést, és milyen áron, milyen tortúrákon keresztül kell ezért keresztül menne? - gyógyszerészeti szaklapok véleménye szerint a gyermekrák a idegbénítók mellett az egyik legjobban fejlődő PIAC. - van kutatógyógyszerész ismerősöm.
Az a baj nem a egészség, a betegség az üzlet.
Magyar Onkológusok Társasága állásfoglalás:
'A rák nem gyógyítható betegség.' hanem kezelhető.' 'A nyolc vagy több éves túlélésre használjuk a gyógyult beteg megnevezés.'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!