Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mindenhol így megy?

Mindenhol így megy?

Figyelt kérdés

A szemem reggelre bedagadt. Ezért reggel betelefonáltam az orvoshoz. A telefonban a nővér azt mondta, hogy délután 2 órára menjek be, és még aznap ad időpontot. Pontosan 2 órakor ott voltam. Mondom a nővérnek, hogy időpont kéne a szemem miatt ami addigra már úgy bedagadt, hogy ki sem tudtam nyitni. A nővér válasza, hogy csak jövőhéten csütörtökön tud adni időpontot. Én meg, mondom, hogy reggel telefonáltam, hogy délutánra legyen. A nővér bunkó stílusban közli velem, hogy nincs időpont, láthatom, hogy mennyien vannak.

Kedvesen mondom a nővérnek, hogy amíg én tisztelettel beszélek, tegye meg, hogy ő is tisztelettel beszél hozzám.A szemem most van bedagadva, és jövőhét csütörtökig bajos ezt így hagyni. A válasza az volt, hogy mehetek holnap délelőtt 10-re de csak egy nővér fogja megnézni, nem orvos. (kösz ebből nem kérek)

Vagy mehetek a sürgősségire.

Kénytelen voltam a sürgősségire menni. Ott sem fogadtak, de jövő hét keddre adtak időpontot. Kérdeztem, és addig?? Mit csináljak a szememmel? A válasz: borogassa.

Az eszem megáll.

Azért otthon Magyarországon ha nem volt időpont, estére csak bejutott az ember a dokihoz, nem kellett napokig várni..

Angliában ritkán megyek orvoshoz, mert híresek a pocsék orvosi ellátásért, de azért felháborító, hogy az ember még a kórházba sem tud bemenni, mert ha nincs beutaló nem foglalkoznak veled..

Miért fizet az ember Tb-t ha ilyen pocsék az ellátás? Otthon is ez megy??

2014. jún. 10. 20:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Napokig várni? Viccelsz? Ma voltam orvosnál gyomorpanaszokkal. 2 hónap múlva lesz a gyomortükrözésem. Röhej.
2014. jún. 10. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Most melyik országról írtál?

itthon nem kell ilyen esetben beutaló,hanom a sorod kivárása után kezelnek a szemészeten.

2014. jún. 10. 20:51
 3/5 A kérdező kommentje:

Angliáról írtam.

Gyomortükrözésre itt kint is hónapokig kell várni.

Egy sima körzeti orvosi vizsgálat lett volna a szem vizsgálatom, és ezért kell napokig várni..

2014. jún. 10. 20:53
 4/5 A kérdező kommentje:

Itt kint úgy megy, hogy bármi baja van az embernek legyen nőgyógyászati, fül vagy szem problémája, vagy megfázás vagy gyomorbajok első út mindig a körzeti rendelő ahová be van az ember regisztrálva. Ha megvan az időpont (időpont nélkül nem is fogadnak) akkor bemész a körzeti orvoshoz. Elmondod mi a bajod, megnézi, és ad rá gyógyszert. Ha túl bonyolult neki akkor ír beutalót a kórházba az adott osztályra..

Nemrég kellett mennem rákszűrésre ami 3 évente van.

Kaptam időpontot, bementem a körzeti rendelőbe,és ott egy egyszerű nővér vette le a kenetet.. Nem nőgyógyász, hanem sima nővér..

Csak úgy sehová nem tud menni az ember ha nincs időpontja.

2014. jún. 10. 20:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Itthon a körzetihez lehet időpontot kérni,de nem kötelező.Akinek nincs,az többet vár a sorára.

A beutalójával attól függ hova szól,időpont kell.Például CT-re a doki kéri,de nőgyógyászatra saját magam.Kérhetek a régi "sztk"-ba és kérhetek a kórház járóbeteg rendelésére,az sztk a hosszabb időpont. És mehetek magánrendelésre jópénzért,de oda nem kell beutaló.

2014. jún. 11. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!