Lehet gondom nekem vagy a háziorvosnak abból ha felmondási időre kiíratom magam betegállományba?
Beadtam a felmondásom. A főnök (egy pszichopata állat) közölte: kemény felmondási időm lesz!
Én se voltam rest, még aznap háziorvos, betegállomány. Ugye ez nem ütközik jogszabályba + a betegállomány a felmondási időbe számít.
Közöltem rendje és módja szerint telefonon: megbetegedtem, amint gyógyultam megyek vissza és a felmondási idő hátralevő részét letöltöm (ha-ha-ha). Ha nem gyógyulok meg, sajnos (…) a betegállományból távozom a cégtől.
Erre a főnök: orvosi kamara, ANTSZ, ilyen felügyeleti szerv, olyan TB főigazgatóság stb mindenhol jelenti az esetet.
Van nekem ettől félnivalóm, vagy csak a pofája jár?
A háziorvos azt mondja hagyjam a francba csak a pofája jár.
Tényleg így lenne?
A főnöködnek a szája jár. De ha mégis elmenne. Tudod mi lesz?? Felhívják az orvosodat, és megkérdezik, hogy neked indokolt-e a betegállományod. Az orvosod orvosi titoktartási kötelezettség mellett csak annyit mond el amennyit lehet, de ebben benne lesz, hogy bizony betegállományba küldött.
Neked csak egy valamire kell figyelned, ha mondjuk az ANTSZ-nél kukacoskodnának (bár kétlem, hogy egy orvos szembeszegülne egy orvos kollégájával) Otthon kell tartózkodnod. Hétköznap ne menj wellnesezni...
De a főnököd semmit nem tehet.
A munkáltatód felülvizsgálati kérelmet kérhet az OEP-től.
Befizeti a 15 ezer + ÁFA-t és már mennek is leellenőrizni Téged.
Ha kiderül, hogy nincs ok arra, hogy keresőképtelen legyél.
Van olyan, hogy kiderül...
Tehát "tényleg" legyél "beteg", ezt a kis időt már bírd ki, ne vágd magad alatt a fát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!