Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Lehet gondom nekem vagy a...

Lehet gondom nekem vagy a háziorvosnak abból ha felmondási időre kiíratom magam betegállományba?

Figyelt kérdés

Beadtam a felmondásom. A főnök (egy pszichopata állat) közölte: kemény felmondási időm lesz!

Én se voltam rest, még aznap háziorvos, betegállomány. Ugye ez nem ütközik jogszabályba + a betegállomány a felmondási időbe számít.

Közöltem rendje és módja szerint telefonon: megbetegedtem, amint gyógyultam megyek vissza és a felmondási idő hátralevő részét letöltöm (ha-ha-ha). Ha nem gyógyulok meg, sajnos (…) a betegállományból távozom a cégtől.

Erre a főnök: orvosi kamara, ANTSZ, ilyen felügyeleti szerv, olyan TB főigazgatóság stb mindenhol jelenti az esetet.

Van nekem ettől félnivalóm, vagy csak a pofája jár?

A háziorvos azt mondja hagyjam a francba csak a pofája jár.

Tényleg így lenne?

2014. jún. 3. 21:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Ahogy mondani szokás: holló a hollónak nem vájja ki a szemét, azaz orvos az orvosnak nem..... Egyébként mindenkinél lehet találni valamit, ami miatt betegállományban lehet tartani.
2014. jún. 3. 21:10
 2/6 anonim ***** válasza:

A főnöködnek a szája jár. De ha mégis elmenne. Tudod mi lesz?? Felhívják az orvosodat, és megkérdezik, hogy neked indokolt-e a betegállományod. Az orvosod orvosi titoktartási kötelezettség mellett csak annyit mond el amennyit lehet, de ebben benne lesz, hogy bizony betegállományba küldött.

Neked csak egy valamire kell figyelned, ha mondjuk az ANTSZ-nél kukacoskodnának (bár kétlem, hogy egy orvos szembeszegülne egy orvos kollégájával) Otthon kell tartózkodnod. Hétköznap ne menj wellnesezni...

De a főnököd semmit nem tehet.

2014. jún. 3. 21:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez a pszichológiai hadviselés része (azt hiszem sejtem, miért mondtál fel). Nem tehet semmit: azt, hogy beteg vagy, vagy nem, az orvosod dönti el, és az ANTSZ sem bírálhatja felül a döntését, ha meg tudja indokolni (gondolom ki tudja magyarázni). Arra tényleg vigyázz, hogy ne most menj wellnessre, vagyis explicit bizonyítékot ne adj senki kezébe, hogy egészséges vagy (fényképpel, egyebekkel ne tudjanak ellened dolgozni).
2014. jún. 3. 21:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Azt honnajt lehet tudni, hogy a kérdező főnöke ( a pszichopata állat) is orvos? Én sehol sem látom..
2014. jún. 3. 21:23
 5/6 A kérdező kommentje:
ez egy félreértés. a főnök nem orvos, nem is írtam hogy az.
2014. jún. 4. 08:48
 6/6 anonim ***** válasza:

A munkáltatód felülvizsgálati kérelmet kérhet az OEP-től.

Befizeti a 15 ezer + ÁFA-t és már mennek is leellenőrizni Téged.

Ha kiderül, hogy nincs ok arra, hogy keresőképtelen legyél.

Van olyan, hogy kiderül...

Tehát "tényleg" legyél "beteg", ezt a kis időt már bírd ki, ne vágd magad alatt a fát.

2014. jún. 7. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!