Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ez gázos altatás volt?

Ez gázos altatás volt?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy a műtét előtt böktek-e meg a kanülön /branülön (nem tudom, hogy melyik melyik :D de az már 'eredetileg' a kezembe volt, mert azon már kaptam korábban gyógyszereket) keresztül, mivel elég rosszul voltam, szóval kicsit kiesik ez az egész időszak.

Annyira emlékszem, hogy a doki odatart valamit elém, és annyit mond hogy lélegezzek mélyeket, de már a kilégzés végére aludtam. Ez gázos altatás volt, vagy milyen? Mert azt hallottam, hogy ott számolni kell, és eléd tartanak valamit. De nekem be kellett lélegeznem..

És az létezik, hogy én magamtól ébredtem, mert nem emlékszem, hogy keltegettek volna?

2014. ápr. 30. 16:41
 1/3 anonim ***** válasza:
ezek mind olyan dolgok amikre azok tudják a választ akik kezeltek. Akkor kellett volna kérdezősködni, mert ezt így látatlanban nem lehet megmondani.
2014. ápr. 30. 16:48
 2/3 A kérdező kommentje:
:S Hát akkor nem voltam olyan állapotban, hogy bármi is érdekeljen :D
2014. ápr. 30. 16:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Általában generalizált anesztézia történik, azaz: vénás szerek az indukcióhoz (a légútbiztosításig), majd inhalációs anesztetikum a narkózis fenntartásához. És nem, nem kell számolni :) Az ébresztés során az altatószerek lebontását várják meg, általában a reflexek megjelenéséig várnak és még felületes alváskor veszik ki a légútbiztosító eszközt, amire természetesen a páciens nem emlékszik. Jó szereket használnak :)
2014. máj. 3. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!