Hogyan történik az altatás?
Fitymaszűkület műtét, kb. 30 perc. Ha jól értettem, valahogy infúzióval altatnak.
Milyen gyorsan alszom majd el? és milyen rossz, ha felébredek?
Eléggé félek a tűktől, hány szuri, infúzió, kanül mittudomén micsoda lesz belém szúrva?
Hogy zajlik ez az egész altatás, ébresztés?
Nem kell parázni :) kapsz egy branült, egy szúrás, utána már nem szúrkálnak.
Nekem adtak reggel azon "reggelit" de én cukorbeteg vagyok, azért, szerintem te nem kapsz.
Amikor már előkészítettek, a branülhöz csatolják az altatót, aztán pár perc és se kép, se hang.
Utána már csak arra emlékszem, hogy szólnak, hogy vége van :)
Köszönöm!
(Én mindenkinek zöld kezet adtam!)
Ehhez a műtéthez valószínűleg laryngeális maszkkal fognak lélegeztetni. Egy szúrás történik (ha sikerül elsőre megszúrni a branült, de az asszisztensnők nagyon ügyesek és biztos sikerül), majd többféle szert fogsz kapni, az egyik csípni fog egy ideig, de az gyorsan elmúlik - ez maga az altatószer, Propofol a neve. Arra fogsz emlékezni, ahogy mondják, hogy elkezdik adagolni a szert, majd arra fogsz emlékezni, hogy felébresztenek, és már a lélegeztető maszk sincs benned.
Természetesen mielőtt bármit adnának, felszerelik rád az EKG elektródokat, vérnyomásmérőt és oxigén szaturáció mérőt (egy csipesz az ujjadra), vagyis monitorra tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!