Más kórházakban is így mennek a dolgok?
Milyen problémával mentél? Nem kellett beutaló, időpont? Mi volt a baja a kicsinek? Miért nem a háziorvoshoz mentél? Vagy tegnap az ügyeletre?
Egyébként az jellemző, hogy ha nem időpontra mész, akkor viszonylag sokat kell várni.
Az viszont nem jellemző, hogy sütiznek, beszélgetnek, amikor tele a váró betegekkel.
nálunk is előfordul, hogy 1-1 vizsgálatra fél napot kell várni, de mi dolgozunk is nem lopjuk a napot. A betegeinket is próbáljuk előzetesen felkészíteni, hogy próbálják rászánni a fél napjukat, mert nem 2 percig fog tartani. Az is ki van írva, hogy nem érkezési sorrendben hívjuk őket stb stb.
én pont emiatt szeretek sietni(már amennyire lehet sietni) mert tudom ,hogy más dolguk is van az embereknek.
Felénk is előfordul, elég gyakran.
Nálunk volt olyan, hogy a másfél éves kisfiúnkkal 3! óra hosszat vártunk a fülészeten, akinek mellesleg 39 fokos láza volt, mondván, hogy előbb az időpontosok! Mert hogy vele sürgősségi beutalóval mentünk. És nem érdekelte őket.
Na ez a legfelháborítóbb! Mert hogy még engem várakoztatnának, ha én mennék, 3 órát, az más, na de hogy egy gyereket!
6-os: nálunk egy vizsálattípusra 2-3 hónapot is kell várni. ha sürgősebb az ügy akkor a kezelőorvos ill. aki ad beutalót az beszél a vizsgálatot végző orvossal. amikor ott vagyunk, hogy jönnek a plusszok, akkor előbb azokat csinálják meg, aki vár 2-3 hónapot és utána a pluszt.
ebben semmi etikátlan nincsen szerintem.
Kedves 8-as!
Nálunk a fülészeten 2 hétre adnak időpontot, nem 2-3 hónapra. Ez az egyik. A másik, hogy ne vonj párhuzamot egy olyan dolog között, akinek semmi akut baja nincs és várnia kéne plusz 10 percet a sürgős eset miatt, mint egy másfél éves kisgyereknek, akinek 39 fokos láza van az adott pillanatban és váratják 3 óra hosszát! Igen is etikátlannak tartom!
Mert ha már valaki várt 2-3 hónapot, akkor nem hiszem, hogy az a 10 perc számítana, ami alatt ellátnak egy sürgős, fülgyulladásos, magas lázzal rendelkező kisgyereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!